Menu

EAGAINST.com

Έκτακτη ενημέρωση από κατάληψη Acta et Verba / Ιωάννινα

DSC_3057

ΔΕ ΤΟ ΚΟΥΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ – Η ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ 5 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Στις 7 του Μάρτη καταλάβαμε την εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην οδό Κουρεμένου 5, στα Γιάννενα, ώστε να στεγαστούμε, κόντρα στους εκβιασμούς των ενοικίων και των τραπεζιτών, αλλά και να συμβάλλουμε στη διάχυση των πρακτικών της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, στις γειτονιές της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων, χάρις στη συλλογική δουλειά πολλών ανθρώπων, αλλά και με τη θερμή στήριξη της γειτονισσών/γειτόνων μας, η ερειπωμένη μονοκατοικία άρχισε να παίρνει τη μορφή ενός ζωντανού σπιτιού, ανοιχτό σε όλους/ες. Χαρακτηριστικότερη όλων η φράση ενός ηλικιωμένου γείτονα που μας επισκέφτηκε, λέγοντας πως «με την παρουσία σας εδώ άνθισε η γειτονιά μας» .

Δεν είμαστε ούτε οι τράπεζες, ούτε η εφορία, ώστε να βγάζουμε ανθρώπους απ’ τα σπίτια τους. Μόνο μας ενδιαφέρον είναι η χρήση ενός σπιτιού (και σε καμία περίπτωση η χρησικτησία) που έστεκε παρατημένο απ’ τους ιδιοκτήτες του (που βρίσκονται στην Αμερική) εδώ και 15, τουλάχιστον, χρόνια, αποτελώντας, μεταξύ άλλων, παράγοντα κινδύνου για τα παιδιά που παίζουν στο στενό σοκάκι της γειτονιάς.

Παρά, λοιπόν, την πολύχρονη αδιαφορία για τους μισογκρεμισμένους τοίχους, για τους σοβάδες που έπεφταν στο δρόμο, για το σκοτάδι που έπνιγε στο σημείο αυτό τη γειτονιά, με τη συλλογική κίνηση της κατάληψης, χρήσης και ανοικοδόμησης του σπιτιού, ξαφνικά….κάποιος ενδιαφέρθηκε γι΄αυτό. Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, λοιπόν, μάς επισκέφτηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χρήστος Κακοσίμος, ο οποίος μάς ενημέρωσε πως έχει ήδη έρθει σ’ επαφή με τις αστυνομικές δυνάμεις, απείλησε με επέμβαση των ΜΑΤ και σύλληψη μας, δίνοντας μάλιστα διορία μίας ημέρας να εγκαταλείψουμε το σπίτι, που ουσιαστικά ξαναχτίσαμε. Προέταξε την απειλή του νόμου και την τιμωρία του αστυνομικού κλομπ, υπερασπίζοντας την παρηκμασμένη λογική που ορίζει πως είναι προτιμότερο ένα σπίτι να καταστρέφεται απ’ τις βαθιές χαρακιές της χρόνιας εγκατάλειψης, παρά να χρησιμοποιείται από ανθρώπους. Το βασικό του επιχείρημα είναι πως κάνει τη δουλειά του, κάποιες δουλειές όμως, όπως το να κινείς τις διαδικασίες ώστε να πεταχτούν άνθρωποι στο δρόμο, δε μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από ντροπή. Προφανώς, το παραδάκι της μίζας είναι ένα ισχυρό κίνητρο.

Κανένα απ’ αυτά τα γεγονότα δε μας εκπλήσσει, καθώς η αγοραπωλησία των αγαθών, και η επιδίωξη του κέρδους συνεχίζει να τίθεται υπεράνω της κάλυψης όλων των αναγκών, όλων των ανθρώπων, την ώρα που η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση περνάει νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εμείς δηλώνουμε, ανοιχτά και δημόσια, πως κανένα σπίτι δεν στέκεται χωρίς ανθρώπους και κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει χωρίς στέγη. Υπερασπιζόμαστε την πολιτική επιλογή της κατάληψης των άδειων σπιτιών, με κάθε κόστος, χωρίς ίχνος φόβου ή δισταγμού, και είμαστε έτοιμοι/ες να προτάξουμε, καθημερινά και παντού, τη δική μας ηθική, απέναντι στα συμφέροντα κάθε λογής κερδοσκόπου, είτε αυτός είναι ιδιώτης, είτε ο κρατικός μηχανισμός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/03, ΣΤΙΣ 11:00 πμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

κατάληψη Acta et Verba / Κουρεμένου 5

νεο

Γιόμ’σε ο τόπος καταλήψεις

sax3-pano-gia-acta-et-verba-11-03-2015

Σάββατο 7 Μάρτη 2015, ένα ακόμη κτίριο -επί της οδού Κουρεμένου 5- απελευθερώνεται. Η επί πολλών ετών ρημαγμένη και παρατημένη μονοκατοικία χρησιμοποιείται, πλέον, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών ανθρώπων που επιλέγουν τη λύση της κατάληψης. Οι νέοι μας γείτονες δεν κατέφυγαν σε κανένα μεσίτη, σε κανένα επαγγελματία πολιτικό, σε κανένα κόμμα. Αλλά αντίθετα, με ριζοσπαστικούς, αντιιεραρχικούς και αντιεξουσιαστικούς όρους προέβησαν στην πολιτική επιλογή της κατάληψης. Εμείς από τη δική μας μεριά, βλέποντας πως το μπόλιασμα των προταγμάτων μας στη γειτονιά καρποφορεί, δεν έχουμε παρά να καλωσορίσουμε τους νέους μας γείτονες, να τους ευχηθούμε καλό στέριωμα και καλούς αγώνες!

Πηγαίνοντας κάποιες εβδομάδες πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 18 του Γενάρη, άλλο ένα γεγονός
που μας γέμισε χαρά ήταν αυτό της ανα-κατάληψης του κτηρίου της Αντιβίωσης στην οδό Γ. Παπανδρέου. Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στο Γ.Ν. Χατζηκώστα και επί σειρά ετών κυριολεκτικά σάπιζε και είχε αφεθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου στο έλεος της μούχλας και της υγρασίας. Όμως, στις 4 Οκτώβρη 2008, μια ομάδα ανθρώπων επέλεξε την κατάληψη του κτηρίου προκειμένου να καλύψει τις στεγαστικές και πολιτικές της ανάγκες. Η κατάληψη λειτούργησε για 5 χρόνια, έως την 29η Αυγούστου 2013, οπότε και εκκενώθηκε στα πλαίσια της κρατικής επιχείρησης “εστίες ανομίας”. Σήμερα η Αντιβίωση είναι και πάλι στα χέρια του κινήματος, εμπλουτίζοντας τον αντιεξουσιαστικό χάρτη της πόλης.

Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αναρωτηθεί: “γιατί τώρα κατάληψη;”, “αφού η ελπίδα ήρθε αγκαζέ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα φροντίσει για όλους και για όλα”. Για εμάς ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος και εχθρικότατος. Ο καπιταλιστικός δράκουλας θα εξακολουθήσει να ρουφάει αδιάκοπα τα ευρώ από τις τσέπες μας, προκειμένου να τροφοδοτείται και να αναπαράγεται. Όσο αριστερή -με ακροδεξιές πινελιές Καμμένου, Παυλόπουλου- ή ριζοσπαστική κι αν διατείνεται πως είναι μια κυβέρνηση, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, ο εκβιασμός του ενοικίου, η δόση του δανείου, η τιμολόγηση του νερού και του ρεύματος, η εκμετάλλευση της εργασίας θα παραμένουν.

Για εμάς, τους καταληψίες της Σαχίνη 3, η ελπίδα δεν έρχεται ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε αναχώματα και να οργανωθούμε μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές ,να ζήσουμε χωρίς να πληρώνουμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε. Δε τρέφουμε αυταπάτες πως η επίκαιρη ατάκα “πρώτη φοράαριστερά” θα δώσει την όποια λύση. Με την ανάθεση της διαχείρισης της ζωής μας στους εξουσιαστές, δε πρόκειται να έρθει καμία ελπίδα. Αν θέλουμε να βλέπουμε 365 μέρες το χρόνο, 365 άσπρες μέρες μια είναι η λύση, και δεν εννοούμε να πάμε στην Ανταρκτική :

να γιομίσ’ ο τόπος καταλήψεις

να μπούμε στα άδεια σπίτια

αυτοοργάνωση-αλληλεγγύη-αντιεξουσία στις γειτονιές μας

Σαχίνη 3 / κατάληψη στέγης

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Άπατρις» – [γιάννενα]

Η συντακτική ομάδα Ηπείρου της πανελλαδικής εφημερίδας δρόμου «Άπατρις» διοργανώνει την Πέμπτη 10η Απρίλη, στις 20:00, εκδήλωση με κεντρική θεματική την «Κοινωνία Τιμωρό» στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ιωαννίνων, πλ.Νεομάρτυρα Ιωάννη 5 (κάτω από το δημοτικό ωδείο).

Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ που συνέθεσε η ομάδα, διάρκειας μίας ώρας, και θα ακολουθήσει bar, τσιπουροκαφενείο για την οικονομική ενίσχυση της διανομής του 25ου φύλλου στην πόλη μας.

αφίσαΑΠΑΤΡΙΣarar

Απεργία 11 Μαΐου 2011, συνεχής ενημέρωση.

Σε αυτό το άρθρο μεταδίδουμε ενημερώσεις από τα μέτωπα των κινητοποιήσεων, εν όψη της απεργίας και των πορειών που λαμβάνουν χώρα αυτήν την στιγμή σε όλη την Ελλάδα. Αυτό βέβαια με τα δικά μας μέσα και με τη βοήθεια της κοινότητας του διαδικτύου.


Αθήνα:

19:30: Ομάδες ακροδεξιών είναι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Βικτορίας και μαζί με τα ΜΑΤ κινήθηκαν προς την Villa Αμαλίας. Στην Αριστοτέλους απωθήθηκαν από αναρχικούς όπως επιβεβαιώνει τηλεφωνική επικοινωνία.

19:10: H κατάσταση του 30χρονου έχει σταθεροποιηθεί. Έχουν σταματήσει οι αιμορραγίες, αλλά ο παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική. Συνεπώς η κατάσταση του παραμένει σοβαρή…

18:43: Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία επιβλήθηκε ο 30χρονος διαδηλωτής. Νοσηλεύεται στην εντατική και οι ιατροί θεωρούν την κατάστασή του «σταθερά καλή». Η πληροφορία αυτή όμως δεν είναι σίγουρη. Άλλες πηγές θεωρούν πως η κατάσταση του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη.

17:35: Δύο διαδηλωτές αυτήν την στιγμή χειρουργούνται στο γενικό κρατικό Νίκαιας. Η κατάσταση του 30χρονου είναι πολύ σοβαρή λένε οι γιατροί. Επίσης και μια διαδηλώτρια χειρουργείται καθότι έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα, η κατάσταση της όμως δεν κρίνεται κρίσιμη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δεκάδες, καταγγέλει δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών χτυπημένοι από τα ΜΑΤ, διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. «Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του», καταλήγει.


16:30: Σύμφωνα με μαρτυρία που μεταδίδει το Athens Indymedia:

        Ήμουν στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών. Μπροστά μας ήταν μπλοκ από λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβάθμια σωματεία και κάποιοι τροτσκιστές για θυμάμαι πανό με υπογραφή 4η Διεθνής. Πίσω μας κάποια ακόμη συνέλευση και μετά κενό. Ακούγονταν εκρήξεις και ξαφνικά οι διμοιρίες που ήταν δεξιά-αριστερά μας μας ρίχνουν βροχή από χημικά και κρότου λάμψης και επιτίθενται. Οι δυνατότητες ‘άμυνας μικρές. Κάποιες ματσουκιές με τις σημαίες της περιφρούρησης και δυο πυροσβεστήρες που άνοιξαν σταματώντας πρόσκαιρα, για ελάχιστα λεπτά, τους μπάτσους. Ο κόσμος και τα πανό έγιναν ένα κουβάρι. Παντού έπεφταν χημικά και κροτίδες και τα γουρούνια χτυπούσαν με τα γκλομπ γυρισμένα ανάποδα. Αρκετοί έπεσαν κάτω, άλλοι έσταζαν αίματα από το κεφάλι και το πρόσωπο, κάποιους τους τραβούσανε τα ΜΑΤ και πέφταν πάνω τους χτυπώντας τους και συλλαμβάνοντας τους. Η στάση πολλών ήταν πραγματικά συντροφική, γιατί παρόλο τα χτυπήματα και την ασφυξία βοηθούσαν o ένας τον άλλον, προστάτευαν και σηκώναν τους πεσμένους, κάποιοι προσπαθούσαν να πάρουν από τους μπάτσους τους συλληφθέντες. Είδα πολλούς και άσχημα χτυπημένους. Με δυσκολία περάσαμε ανάμεσα στα γουρούνια και δεν ξέρω πόσοι έμειναν πίσω και σε τι κατάσταση ήταν. Ήταν απερίγραπτο…

16:00: Επιβεβαιωμένο, νευροχειρουργικό περιστατικό, 30 ετών ο βαριά τραυματισμένος διαδηλωτής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις , χειρουργείται άμεσα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου έχει μεταφερθεί. Οι γιατροί μιλούν για επισκληρίδιο αιμάτωμα. Στο ίδιο νοσοκομείο και άλλοι δύο τραυματίες. Πλατεία Συντάγματος: Άτομα του ΕΚΑΒ προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ένα ηλικιωμένο.

16:00: Διμοιρίες των ΜΑΤ στο Μετρό στο Σύνταγμα. Προέβησαν σε ελέγχους και δέχθηκαν αποδοκιμασία από το κοινό. Η ένταση κορυφώθηκε όταν αστυνομικός επιτέθηκε σε μεμονωμένο άτομο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άτομο μαγνητοσκοπούσε το σκηνικό, αλλά αστυνομικός του έσπασε την κάμερα. Ένας λιπόθυμος στο Σύνταγμα.

15:52: Συνεχίζεται ο ξυλοδαρμός των εναπομεινάντων διαδηλωτών, σε Εξάρχεια και Σύνταγμα. Δύο προσαγωγές, ενός ηλικιωμένου κ ενός νεαρού, πριν λίγο στο Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ έχουν εντολές για προσαγωγές. «Μας έσπρωξαν βίαια στο πεζοδρόμιο. Χημικά και χτύπημα. Θέλει κόσμο» μαρτυρία από radicalchemist

15:51: Χτυπημένος βαριά στο κεφάλι από τα ΜΑΤ διαδηλωτής μπαίνει χειρουργείο. Αναφέρεται πολύ σοβαρός τραυματισμός. από Jaquoutopie

15:52: Τρεις προσαγωγές πριν μισή ώρα στην είσοδο του πολυτεχνείου στη Στουρνάρη. Ένα τέταρτο μετά κι ενώ ήταν με χειροπέδες στο πεσμένοι πεζοδρόμιο άρχισαν να τους χτυπούν. Πριν λίγο τους μετέφεραν προς την κατεύθυνση του ΑΤ Ομονοίας. Οι οδομαχίες στη Τζωρτζ συνεχίζονται μέχρι και τώρα. Το ΕΚΑΒ κάνει λόγο 12 τραυματίες και η αστυνομία για 24 συλλήψεις.

15:00: Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τα ΜΑΤ σε απόσταση 1 μέτρου

Λιπόθυμη διαδηλώτρια στο κέντρο της Αθήνας

14:55: Οι τελευταίες εκτιμήσεις ανεβάζουν τη συνολική συμμετοχή στην πορεία μέχρι τους 40000. Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στο σημείο Πανεπιστημίου και Αμερικής και σποραδικά συνεχίστηκαν μέχρι τα Εξάρχεια.

14:43: Άλλο ασθενοφόρο παραλαμβάνει 3 κοπέλες χτυπημένες στο κεφάλι από ΜΑΤ κοντά στο Αττίκα, ενώ προηγουμένως άλλα ασθενοφόρα περέλαβαν 8 περίπου άτομα, τραυματισμένα επίσης στο κεφάλι από γκλοπ των ΜΑΤ και μια περίπτωση τραυματισμού από κάνιστρο δακρυγόνου. Το πεζοδρόμιο του Άττικα είναι γεμάτο αίματα…

14:33: Έκοψαν κάθετα το δρόμο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τους 400-500 συγκεντρωμένους. Οι διαδηλωτές φωνάζουν ανά στιγμές «κλέφτες, κλέφτες» με μέτωπο προς τη Βουλή.

14:27: Μέρος της πορείας έχει μεταφερθεί στο Πολυτεχνείο όπου αυτή τη στιγμή γίνονται φασαρίες με πολλά δακρυγόνα. Αναφέρεται μια νεαρή κοπέλα τραυματίας και δύο με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

14:08: Και ενώ η πορεία έβαινε προς το τέλος η αστυνομία συνεχίζει προκλητικά να τη σπρώχνει με κρότου λάμψης και δακρυγόνα προς τα Προπύλαια. Αναφέρονται προσαγωγές και ξυλοδαρμοί στην Πανεπιστημίου πριν τα Προπύλαια. 13:25:Η πορεία στο Σύνταγμα. Σφίγκει ο κλοιός των ΜΑΤ. Αποκλεισμένη η πλατεία Συντάγματος. Αποκλεισμένη η Καρ. Σερβίας και η Ερμού. Δυναμικά και πιο μαζικά τα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και των αναρχικών αναλογικοτήτων.
“Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό” φωνάζουν ανάμεσα στα άλλα οι διαδηλωτές…

13:31: Πρωτοφανής «κορδόνι» των ΜΑΤ στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και από τις 4 πλευρές. Έχουν αποκλείσει την πλατεία Ερμού, Μητροπόλεως και Όθωνος, έχοντας παράλληλα σχηματίσει κλοιό με σκοπό να εμποδίσουν το πέρασμα. Η πλατεία Συντάγματος είναι αποκλεισμένη.

ΜΑΤ προσπαθούν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους έξω από την Βουλή

12:57: Η κεφαλή της πορείας είναι στη Σταδίου περίπου στο ύψος της Κλαυθμώνος, ενώ η ουρά ξεκινά από το Μουσείο. Αρκετοί μετανάστες συμμετέχουν στην πορεία. Δυνατός παλμός. Αρκετός κόσμος και σε 4-5 μπλοκ εμφανίζεται το «Δεν πληρώνω».

12:24: Περισσότερος κόσμος στο Μουσείο, εκτείνεται από εκεί μέχρι το Πολυτεχνείο. Πολλαπλάσιος αυτών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώ στο Πεδίον του Άρεως συνεχίζονται οι ομιλίες, τώρα από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

12:04: H Συνέλευση Αλληλεγγύης ανάρτησε μεγάλο πανό στο κτήριο γωνία Αβέρωφ και Πατησίων διαμαρτυρόμενοι για τους κρατουμένους.

11:58: Δύο προσαγωγές πριν λίγο στα Εξάρχεια, Δύο νεαροί πιάστηκαν επειδή έπεσαν πέτρες κατά της αστυνομίας από την Στουρνάρη. Επρόκειτο για δυο νεαρούς 16-17 χρονών. Νωρίτερα από την πλευρά της Στουρνάρη πέσαν πέτρες κατά των σταθμευμένων αστυνομικών.

11:52: Η πορεία του ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σύνταγμα. Στην πορεία συμμετέχουν και μουσικοί. Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή 3000 ατόμων στο ΠΑΜΕ, θεωρείται δεδομένο ότι είναι περισσότεροι.

[portfolio_slideshow showtitles=false thumbs=false]

Θεσσαλονίκη:

13:37: Η πορεία τελειώνει,τα πρωτοβάθμια διαλύθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και οι υπόλοιποι συνεχίζουν προς το άγαλμα του Βενιζέλου για να διαλυθούν εκεί.

12:00: Η πορεία του ΕΚΘ και των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου και η κεφαλή της στην Ιασωνίδου.12:10: Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην Εγνατία ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν στο Α.Τ Άνω πόλης.

12:25: Στη πορεία του ΕΚΘ και των πρωτοβάθμιων συμμετέχουν μεταξύ άλλων: ΕΚΘ-ΕΔΟΘ, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σωματείο εργαζομένων LIDL, ΠΟΕ-ΟΤΑ, σύλλογος εργαζομένων ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Α,Β,Γ,Δ, σωματείο υπαλλήλων άμυνας, συνδικάτο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, συνδικάτο κλωστοϋφαντουργίας, Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, Ακρίβεια ΣΤΟΠ, σωματείο εργαζομένων στο Πετζετάκη, συνδικάτο εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, επιτροπή αγώνα ανέργων, σύλλογος αναπληρωτών και ωρομίσθιων, σύλλογος συνταξιούχων, σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ΟΜΥΛΕ, ταξική πορεία, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά Δικαιώματα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΚΔΕ, ΑΚ, Νεολαία Συν, ΚΟΕ, Ξεκίνημα, ΣΕΚ και η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή.

12:30: Η πορεία βρίσκεται στο ύψος της Αριστοτέλους στην Εγνατία και υπολογίζεται ότι έχει 6000 άτομα.

12:29: Πολύ μεγάλο το μπλοκ της Καμάρας. Από τα έργα του Μετρό στην Αγ. Σοφίας μεχρι Καμάρα.


Μεταδίδει από Γιάννενα ο EFOR

Η πορεία στα Γιάννενα ξεκίνησε στις 11:00 και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Αρκετά ικανοποιητική η συμμετοχή του κόσμου και μεγαλύτερο από άλλες φορές το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, όπου υπήρχε και ο κυρίως παλμός της πορείας με συνεχή συνθήματα. Σκορπίστηκαν στην πόλη flyer που ανέγραφαν  «Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», κάτι που είχε την ευρεία αποδοχή του κόσμου.

Λίγες διμοιρίες, σχετικά με άλλες διαδηλώσεις, σκορπισμένες στα στενά παρακολουθούσαν, αυτή τη φορά χωρίς να προκαλέσουν


Ενημέρωση από Μυτιλήνη

Δύο προσυγκεντρώσεις και σήμερα στη Μυτιλήνη. Μία του εργατικού κέντρου (ΠΑΜΕ) στη πλ. Σαπφους και μία του συντονιστικού πρωτοβάθμιων, σωματείων, συλλόγων και του α/α μπλοκ στα κεντρικά. Η πορεία ξεκίνησε από τα κεντρικά λύκεια και κατευθύνθηκε μέσω προκυμαίας στο υπουργείο. Η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από τις άλλες φορές (γύρω στα 200-250 άτομα) ενώ στο α/α μπλοκ συμμετείχαν γύρω στα 80 άτομα. Όταν βγήκαμε στην προκυμαία ήρθε και κόλλησαν πίσω απο την πορεία οι εργατομητέρες/πατέρες της ΑΔΕΔΥ (στο πανό και ο συνταξιούχος μπάτσος Δαγκλης) με 5 άτομα στο μπλοκ και πίσω τους οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς (απλήρωτοι εδώ και μήνες).


Πάτρα

Πάνω από 300 άτομα η πορεία και τρεις προσθγκεντρώσεις. Δυναμική και με πολλά συνθήματα, βαψίματα σε τοίχους, τράπεζες και στο Δικαστικό Μέγαρο.


Πηγές:
Athens Indymedia, Παραλληλογράφος, Alter-Thess
Ενημερώσεις στα Αγγλικά έχουν αναρτηθεί σε αντίστοιχο thread του A-Revolt.


Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-6ho