Κυνήγι μαγισσών – ανακοίνωση σχετικά με τις συλλήψεις της #Επιχείρησης Πανδώρα

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αλληλέγγυων Ενάντια στην Καταστολή, Rereguarda en Moviment, μετάφραση απ’ το τμήμα διεθνών σχέσεων της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης, για το eagainst.com

«να το πούμε από τώρα δικτατορία ή όχι;» -#Yotambiensoyanarquista (είμαι κι εγώ αναρχικός)

«να το πούμε από τώρα δικτατορία ή όχι ακόμη;» -#Yotambiensoyanarquista (είμαι κι εγώ αναρχικός)

Καταγραφή

Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αναρχικούς, στη Βαρκελώνη, 16/12/2014

Σήμερα στις πέντε το πρωί αποκαλύφθηκε το κουτί της Πανδώρας στη Βαρκελώνη, στη Μανρέσα, στη Σαμπαντέλ και στη Μαδρίτη. Στην πόλη της Βαρκελώνης υπήρξε μεγάλη αστυνομική παρουσία, ως μέρος της “Επιχείρησης της Πανδώρας”, που διέταξε ο δικαστής Javier Gómez Bermúdez, του Εθνικού Δικαστηρίου και στόχος της αποτέλεσαν οι χώροι του La Kasa de la Muntanya, του l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu και του l’Ateneu Anarquista, καθώς και αρκετές ιδιωτικές κατοικίες . Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι.

Θα μπορούσε να είναι μια ταινία, αλλά δεν είναι. Τις πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις αυτών των υποτιθέμενων πυρήνων, ούτε εμείς αναγνωρίζουμε ως πραγματικές, αλλά ούτε και ο τύπος, που απλά αναπαράγει τις πληροφορίες της αστυνομίας. Η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων των Mossos d’Esquadra, όπως και η ανακοίνωσή τους στον τύπο που κάνει αναφορά σε «διάφορες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς» και κάνει λόγο για «αναρχική τρομοκρατία» επιμένουν στην επαναλαμβανόμενη τακτική της δημιουργίας κλίματος έντασης και κοινωνικού συναγερμού, καθώς και στη στοχοποίηση του «εσωτερικού εχθρού», που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ελευθεριακό κίνημα.

Μια νέα σκευωρία της αστυνομίας, λοιπόν. Αλλά η υπομονή εξαντλείται. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και μπορούν να βγουν από μέσα του βροντές και μπουμπουνητά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί η αστυνομία δεν προχωράει σε επιχειρήσεις αντίστοιχες με αυτή που στήθηκε σήμερα στην Kasa de la Muntanya, για παράδειγμα, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, στην οδό Génova, στη Μαδρίτη, μιας και για αυτή την πολιτική οργάνωση υπάρχουν όντως στοιχεία και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μια «εγκληματική οργάνωση».

Στα μετόπισθεν, αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος για μια τόσο παράλογη αστυνομική σκευωρία. Μήπως είναι ένας τρόπος να αποσπάσουν την προσοχή μας από τη σοβαρή οικονομική και πολιτική κατάσταση που ζούμε; Μήπως ψάχνουν κάτι για να δικαιολογήσουν την ψήφιση του Νόμου Φίμωτρου;

Για όλα αυτά ξέρουμε μόνο ότι πήγαν να επιτεθούν χώρους στους οποίους, πέραν της συμπάθειας ως προς τις ελευθεριακές ιδέες, γίνεται μια πολύ επικίνδυνη πολιτική δουλειά, η δημιουργία συνειδήσεων που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κρίσης: οι πολιτικοί και οι ευεργέτες τους, η οικονομική εξουσία. Είναι αυτή η δουλειά αυτό που τους ανησυχεί: χώροι όπου οι άνθρωποι έχουν μάθει να αυτοοργανώνονται και να δημιουργούν νέους τρόπους να ασκηθεί η πολιτική!

Οι επιθέσεις στις ζωές των ανθρώπων που συνελήφθησαν σήμερα είναι αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους τώρα. Απέναντι σε αυτή την παράλογη απόπειρα κασταστολής, όλη η αλληλεγγύη μας θα δοθεί γι’ αυτούς τους χώρους, για τους συντρόφους, τους φίλους και τους συγγενείς των συλληφθέντων. Πρέπει να δουν ότι δεν είναι μόνοι τους!

«Ο μόνος τρομοκράτης, το καπιταλιστικό Κράτος»

Αναρτήθηκε στις: 16/12/2014