Τέταρτη εν σειρά εκδήλωση αλληλεγγύης από Λονδίνο

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, Έλληνες κάτοικοι του Λονδίνου μαζί με Βρετανούς, Γερμανούς και Ισπανούς ακτιβιστές ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, όπως είχε προγραμματιστεί κατά το τέλος της διαμαρτυρίας μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία το προηγούμενο Σάββατο.

Γύρω στα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πρώην κατάληψη της εκκλησίας του St. Pauls, η οποία εκκενώθηκε τα ξημερώματα Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, παλιότερα μέλη της κατάληψης συνεχίζουν να παρευρίσκονται στην πλατεία, διοργανώνοντας εκεί συνελεύσεις και ομιλίες. Αυτό βοήθησε την Ελληνική ομάδα να έρθει σ΄επαφή μαζί τους και ν’ απευθύνει λόγο ενημερωτικό, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα (βλ. βίντεο παρακάτω).

Στη συνέχεια, η Ελληνική ομάδα προχώρησε σε συνέλευση, όπου και συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, μεταξύ των άλλων και η διοργάνωση νέας δράσης συμπαράστασης το επόμενο Σάββατο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία. Τέθηκε επίσης το ζήτημα της ενοποίησής της με άλλες μή-ιεραρχικές Βρετανικές οργανώσεις που πολεμούν τις περικοπές, την ανισότητα και τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα.

Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-a9H

Αναρτήθηκε στις: 03/03/2012