Πρακτικά της συνέλευσης 6-11 στο Occupy London

Τα παρακάτω συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν από την Ελληνική ομάδα των αγανακτισμένων στο Λονδίνο. Η συζήτηση διεξήχθη στο Occupy ST. Paul’s όπου λαμβάνει χώρα η κατάληψη Βρετανών διαδηλωτών:

Τα γεγονότα της εβδομάδας (κάλεσμα δημοψηφίσματος και μετά μάζεμα κάτω από την ευρωπαϊκή κατακραυγή) κυριάρχησαν της συζήτησης, η οποία πήρε πολιτικό περιεχόμενο.
– Διάφοροι ομιλητές τοποθέτησαν την άποψη ότι το δημοψήφισμα όπως τέθηκε αποτελεί ψευτοδίλημμα και καλεί τους πολίτες να πάρουν την πολιτική ευθύνη για μια απόφαση η οποία έχει προκαθοριστεί από την πολιτική των τελευταίων 2 χρόνων αλλά και από την εγκληματική κατάχρηση, κακοδιαχείρηση και επεξαίρεση δημόσιου χρήματος και της κακουργηματικής διαφθοράς των Ελλήνων πολιτικών.
– Στο παραπάνω πλαίσιο υπήρξε απροθυμία γιά καταψήφιση των μέτρων στην υποθετική ερώτηση πρόθεσης ψήφου, με το γενικό consensus να γέρνει μάλλον προς την αποχή, με την καταψήφιση των μέτρων ως μειοψηφική θέση.
– Τέθηκε το θέμα της φιλοευρωπαϊκής πρόθεσης της ελληνικής ομάδας, στη βάση των κοινωνικών προνομίων που συνεπάγεται στους ενδοευρωπαϊκούς απόδημους/μετανάστες, αλλά και στο ιδεολογικό ίσως πλαίσιο της “Ευρώπης των Λαών”. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, αν και η θέση δείχνει να έχει πλειοψηφική αποδοχή.
– Τέθηκε το θέμα πιθανού πογκρόμ των Ελλήνων μεταναστών σε διεθνή κλίμακα στη βάση της χρησιμοποίησής τους ως αποδιοπομπαίους τράγους για τη γενικευμένη χρηματοοικονομική κρίση, και των παγκόσμιας κλίμακας επιπτώσεων αυτής στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
[Σημείωση του γράφοντος: το χλευαστικό ως προς την Ελλάδα show του Channel 4 “Be Greek for a Week” («Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα») δείχνει να επιβεβαιώνει αυτήν τη δυναμική]
– Γιά τον παραπάνω λόγο αλλά και για λόγους οργανωτικής και πολιτικής όσμωσης με το Occupy London προτάθηκε η δημιουργία εκδήλωσης στο χώρο του St Paul και η ανάρτηση πανό που να προβάλλει το ελληνικό ζήτημα ως αλληλέγγυο σε, και συνιστώσα του παγκόσμιου συνελευσιακού κινήματος. Οι εκδηλώσεις θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ παράλληλα θα προτείνουν ανοιχτό διάλογο με τους παρευρισκόμενους. Στόχος του, η ενημέρωση του Βρετανικού κοινού για το τί πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και η εναντίωση στην εξευτελιστική ρατσιστική προπαγάνδα των Βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης.
– Νέα συνάντηση την Κυριακή 13/11 στις 5 στο χώρο της κατάληψης.

ΥΓ: Την Παρασκευή 11 Νοέμβρη η κοινοβουλευτικού τύπου αστική δημοκρατία καταλύθηκε στην Ελλάδα και η διακυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια ενός μη εκλεγμένου απ’ τη βάση τεχνοκρατικού μηχανισμού, με ηγέτη τον Λουκά Παπαδήμο. Η διαδικασία επιλογής προσώπων περιορίστηκε σε διακομματικά παζάρια, ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και παρασκηνιακούς παραγοντισμούς. Η διάρκεια του σχηματισμού τέθηκε αρχικά στους δύο μήνες, αλλά ο χρονικός της ορίζοντας παραμένει ανοιχτός τη στιγμή που γράφονται αυτά.

Παρακάτω: μερικές φωτογραφίες από την κατάληψη του ST. Pauls

[portfolio_slideshow showtitles=false]

Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-9bY

Αναρτήθηκε στις: 12/11/2011