Λουκάς VS Λουκάνικος

Και το όνομα αυτού…Λουκάς Παπαδήμος. Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, μέλος του λόμπι Trilateral (μπορείτε να δείτε όλη την επίσημη λίστα εδώ), ο οποίος βέβαια δεν έχει εκλεγεί από την ελληνική κοινωνία, αλλά επιβλήθηκε σ’ αυτήν κατόπιν της συνεργασίας της διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομικοπολιτικής ελίτ με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι ένας από τους πολλούς εκπροσώπους της φωνής των “αγορών” στη διεθνή πολιτική σκηνή. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2002 έως το 2010 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 έως το 2002 (την περίοδο δηλαδή κατά την οποία η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη με ψευδή ή, έστω, αλλοιωμένα, στοιχεία…).

Διορίζεται ως πρωθυπουργός, μετά τη συνεργασία – σύμπραξη ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ., με βασικό στόχο (όπως λέγεται), την ψήφιση από την ελληνική Βουλή και την εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, δηλαδή το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, μια νέα δανειακή σύμβαση και τα αντίστοιχα εφαρμοστικά μέτρα που θα υλοποιήσουν όσα αποφασίστηκαν.

Όπως, όμως, διαβάζουμε στο άρθρο του Λουκά Παπαδήμου, της 21ης Οκτωβρίου στους Financial Times, ο ίδιος διαφωνεί με την αναδιάρθρωση (το κούρεμα) του χρέους, υποστηρίζοντας ότι τα πιθανά οικονοµικά οφέλη θα είναι πολύ µικρότερα από τα προβλεπόμενα, ενώ η διαδικασία αυτή πιστεύει ότι συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. Μάλιστα επισημαίνει…. ότι οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά και για όσους, εκτός των οικονοµικών ιδρυµάτων, κατέχουν δηµόσιο χρέος θα πλήξουν την οικονοµική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα, ενώ δεν θα έχουν καθόλου απώλειες το Δ.Ν.Τ, η Ε.Κ.Τ. και όσες Κυβερνήσεις της ευρωζώνης κατέχουν τμήμα του ελληνικού χρέους εξαιτίας θεσμικών, πολιτικών και νομικών λόγων…!

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο λόμπι της Τριμερούς Επιτροπής, αυτή ιδρύθηκε το 1973 από τον δισεκατομμυριούχο David Rockefeller, τον τραπεζίτη Chase Manhattan και τον Zbignew Brzezinski, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ. Ο στόχος αυτής της επιτροπής είναι να συνδράμει σε μια διαρκή συνεργασία, ανάμεσα στην άρχουσα τάξη της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας (εξ ου και ο όρος Τριμερής), προκειμένου να διατηρήσει τα συμφέροντα του δυτικού καπιταλισμού (και των κυρίαρχων πολυεθνικών…) στον πλανήτη. Περισσότερες πληροφορίες για την επιτροπή αυτή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της, καθώς το γενικό της πλαίσιο διαγράφεται μέσα από τα άρθρα και τη δράση των μελών της.

Και το όνομα του αντιπάλου του… Λουκάνικος. Πρόκειται για τον γνωστό σε όλο τον κόσμο σύντροφο – σκύλο, που συμμετέχει σε κάθε πορεία στην Αθήνα και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων με την Αστυνομία, γαβγίζοντας, γρυλίζοντας ή προσπαθώντας να δαγκώσει τα μαντρόσκυλα της Εξουσίας, τους “θηριώδεις” μπάτσους, αψηφώντας δακρυγόνα και κλομπς.

Ο Λουκάνικος ήρθε να καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο σύντροφος Κανέλλος, ο πρώτος αντεξουσιαστής – αναρχικός σκύλος που εμφανίστηκε ποτέ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 2008. Ο Λουκάνικος, ποτέ δεν είχε αφεντικό και ούτε επεδίωξε να έχει. Δεν ανέχτηκε ποτέ να του πετάν το κόκκαλο, αφού μασήσαν πρώτα το κρέας. Έβρισκε μόνος του τροφή και αντιπαθούσε το κολάρο. Όταν πήγαν να του βάλουν φίμωτρο, ο αγωνιστής αυτός δάγκωσε το χέρι του μπόγια κι έσπασε τα κάγκελα του κελιού, στο οποίο πήγαν να τον μαντρώσουν. Ο Λουκάνικος είμαι εγώ, είσαι εσύ, είμαστε όλοι, στις πιο ενθουσιώδεις μας στιγμές, όταν το πνεύμα μας εξεγείρεται ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση. Στις στιγμές που επαναστατούμε ενάντια σε κάθε τι που μας υποδουλώνει,όταν μια φωνή μέσα μας κραυγάζει “φτάνει πια, αρκετά με την κονόμα και τις μαλακίες σας”.

Ο Λουκάς, ως καθαρός υπερασπιστής του Νεοφιλελευθερισμού, θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτέλους η πολυπόθητη “Ανάπτυξη”… δια μέσου των ιδιωτικοποιήσεων, της επιβολής δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα επιτευχθεί με μία νέα σειρά απάνθρωπων μέτρων λιτότητας τα οποία θα επιχειρηθεί να επιβληθούν με τη βοήθεια μιας εντελώς “ανθρώπινης” βίαιης καταστολής μιας ολόκληρης κοινωνίας που υποφέρει και είναι έτοιμη να εκραγεί. Καμία αναφορά, κανένα ενδιαφέρον για τον παράγοντα άνθρωπο δεν πρόκειται να υπάρξει -(εκτός αν δαγκωθεί από κάποιο αδέσποτο σκύλο κανένας μπάτσος σε κάποια διαδήλωση) . Όσοι μπορέσουν και επιβιώσουν στην σκληρή καπιταλιστική ζούγκλα που ξεφυτρώνει ανάμεσα μας θα είναι οι τυχεροί. Όσοι δεν τα καταφέρουν…θα τιμηθούν ως “οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού” ή ως “αυτοί που έβαλαν πλάτη για να σωθεί η Πατρίδα και το Έθνος”, σε κάποιο δελτίο των οκτώ.

Ο Λουκάνικος, ως σκύλος, που σημαίνει ότι ξέρει ν’ αγαπάει τους φίλους του (σκύλους ή ανθρώπους) και όσους συντρόφους αντιστέκονται μαζί του στις διαδηλώσεις, θα δώσει μαζί μας τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να έρθει μια μέρα που θα χλαπακιάζει ήρεμος τα λουκάνικά του, παρέα με όσους ονειρεύονται μια ζωή λιγότερο φρικαλέα, με λιγότερη (έως καθόλου) δουλειά και με σκοπό την ατομική και συλλογική ευτυχία, ανεμελιά και ολοκλήρωση.

Ο εντός νόμου Λουκάς και η παρέα του, σοβαροί και μορφωμένοι κύριοι, με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό τους, θα κάνουν ό,τι κάνουν για εμάς, τους “πολίτες” αυτής της χώρας. Και εμείς ξέρουμε καλά και πόσο μας σκέφτονται και πόσο μας νοιάζονται. Ο εκτός νόμου Λουκάνικος και οι φίλοι του, τσόγλανοι και αληταράδες στο σύνολό τους, θα κάνουμε ό,τι κάνουμε για τον εαυτό μας και για όσους θέλουν να ζήσουν και τολμούν ακόμα να ονειρεύονται και να έχουν επιθυμίες.

Και εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και χαζογελάς ή βλέπεις στις ειδήσεις τον Λουκά και την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με μια κρυφή ελπίδα για καλύτερες μέρες, καλό θα ήταν να καταλάβεις ότι αν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας ακόμα επάνω σου, ήρθε η ώρα να διαλέξεις…. Λουκά ή Λουκάνικο;

Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-9ax

Αναρτήθηκε στις: 10/11/2011