Κορνήλιος Καστοριάδης – Η άνοδος της ασημαντότητας

Ένα ακόμα από τα πιο σημαντικά έργα του Έλληνα διανοητή Κορνήλιου Καστοριάδη. Η απομυθοποίηση των Δυτικών κοινωνιών, η σημαντικότητα των κινημάτων της δεκαετίας του 60 και το κατά πόσο οι κοινωνικές τριβές και ζυμώσεις που εμφανίστηκαν την από τον Μάη του 68 και έπειτα επηρέασαν σημαντικά το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τομές στην εξέλιξη της κοινωνίας, η απομυθοποίηση της Σοβιετικής Ένωσης και η Σταλινική γραφειοκρατία… όλα αυτά και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά θέματα αναλύονται στο παρακάτω συλλεκτικό διαμάντι.

Η οξεία κριτική του Καστοριάδη δεν θα διστάσει να αμφισβητήσει όλες τις καθιερωμένες αντιλήψεις γύρω από τον κόσμο και την φιλοσοφία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως έρχεται σε σύγκρουση με τα ακαδημαϊκά ταμπού ασκώντας κριτική πάνω στην ελιτίστικη Πλατωνική προσέγγιση και κοσμοθεωρία. Απορρίπτει την αρχαία Ελλάδα ως κοινωνικό πρότυπο άξιο προς αντιγραφή και αναγνωρίζει το μοναδικό στοιχείο που κατά την γνώμη του κάνει την αρχαία Ελληνική δημοκρατία να ξεχωρίζει… την αυτονομία!

comments / 1 Σχολια

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ..ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2ΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ 1 ΣΕΛΙΔΑ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ;;
    ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

• EN: Your comment will be visible after approval. Please check the terms of use.

• EL: Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους Όρους χρήσης.