Η Επανάσταση του Ανόητου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε πρώτοι στην Ελλάδα, την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ, μεταφρασμένη από τα νεοφιλελεύθερα σανσκριτικά, στα ελληνικά. (link ομιλίας)

Την μετάφραση επιμελήθηκε ο εξωτερικός μας συνεργάτης, κ. Άντριου Σουρεάλας, Παραδοξολόγος – Μεταφραστής, Τακτικός Καθηγητής Παραδοξολογίας και Ασυναρτησίας στο Πανεπιστήμιο Γέηλ, των Η.Π.Α., τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

«Ακροδεξιότατε Παπά,
Φίλοι τραπεζίτες, πωλητές κοπανιστού αέρα, πασόκοι και λοιπές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις…, εμ, έλλαστες και μεταλήνες, (Τί λέει εδώ; Α, ναι), έλληνες και μετανάστες (αμ, πώς!)… μου είπαν ότι φαίνεται έξυπνο να ξεκινήσω με δύο ερωτήματα:

Ερώτημα πρώτο: υπάρχει  Έλληνας, που δεν πιστεύει ότι μπορούμε να τον εξαφανίσουμε; Ότι θα τα καταφέρουμε να μην μείνει ρουθούνι; Πιστεύει ακόμα κανείς ότι η Ελλάδα θα έχει πλουτοπαραγωγικές  πηγές, ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικές προοπτικές; Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανείς τόσο ηλίθιος.

Ερώτημα δεύτερο: υπάρχει  κάποιος που να μην κατανοεί ότι, εδώ και καιρό, εμείς, στην Κυβέρνηση που αναδείχτηκε από τις εθνικές εκλογές του 2009, αντί να αξιοποιούμε τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που ίσως είχαμε, με σχολαστικότητα χτίζαμε Ξενοδοχεία στις αμμουδιές; Ότι ξεχάσαμε τον συνάνθρωπό μας, την αξία της συλλογικής προσπάθειας, ότι ιδιωτεύσαμε και ότι σας θεωρούμε «ιδιώτες»; Και ότι με αυτό τον τρόπο, ηθελημένα, υπονομεύσαμε το μέλλον σας, αλλά και την αυτοδυναμία της Κυβέρνησής μας που στις επόμενες εκλογές, αν γίνουν ποτέ, θα πάρει τα 3 (%);

Αφήστε προς στιγμήν  τα Μνημόνια και τις όποιες συμφωνίες, ούτως ή άλλως εξαιτίας αυτών θα έχετε έναν αργό, μαρτυρικό θάνατο!  Αμφιβάλλει κανείς ότι πλέον τ’ αλλάξαμε όλα, για να επιβιώσουμε (εγώ και οι φίλοι μου), αλλά και για να χτίσουμε μια καλύτερη χώρα, όχι επειδή μας το επιβάλουν κάποιοι ξένοι, αλλά επειδή την γκρεμίσαμε τελείως, ακολουθώντας τα πιστεύω μας για την εθνική μας ανεξαρτησία και δεν ξέρουμε τί σημαίνει αξιοπρέπεια και μας αρέσει να τρώμε παϊδάκια; (σημείωση μεταφραστή: δυσανάγνωστο κείμενο με χαρακτήρες που βρέθηκαν στην Αλταμίρα – είναι αμφίβολο αν αναγράφεται παϊδάκια ή παιδάκια).

Αμφιβάλλει κάποιος  ότι πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό της και να διατηρηθεί στη ζώνη του ευρώ; Είμαι σίγουρος ότι όλοι συνειδητοποιούμε και πού βρισκόμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ. Αρκεί να με κοιτάξετε και να θυμηθείτε ποιός είμαι. Όπως είμαι σίγουρος ότι όλοι πιστεύουμε ότι, στο τέλος, εμείς θα βγούμε νικητές και εσείς με τα πόδια μπροστά.

Πριν από σχεδόν δύο  χρόνια, ο λαός μάς ζήτησε να απελευθερώσουμε τις τραπεζικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε επανάσταση. Την επανάσταση του ανόητου. Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές, που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της, αντιπαραγωγικά, ακόμα και με σκεπτικό ορκισμένου καπιταλιστή.

Αυτό κάνουμε. Σας ανοίγουμε τομές. Αυτό προσπαθούμε. Αλλά ξεμείναμε από αναισθητικό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μην μας ξεφύγετε, όλοι σας, από τους περιοριστικούς ορίζοντες της μεγάλης φυλακής μας που λέγεται Ελλάδα και να μας κοιτάζετε ψυχορραγώντας. Το καλύτερο για όλους. Εκεί οδηγούν οι μεγάλες κατεδαφίσεις που έγιναν και γίνονται. Είναι μια ανηφορική πορεία, μέσα σε μια διεθνή καταιγίδα. Τα νεκροταφεία τα χτίζουμε ψηλά, επειδή τα πτώματα είναι αμέτρητα και εκεί πάνω φυσάει και ξεβρωμίζει πιο εύκολα.

Πρώτη προτεραιότητά  μας: μια σίγουρη πορεία. Να σώσουμε  τις τράπεζες από τη χρεοκοπία. Το μέγεθος  του προβλήματος, τεράστιο. Μετά το 2004, το χρέος των Τραπεζών της χώρας εκτοξεύτηκε  σε πρωτοφανή ύψη. Έφτασε να ξεπερνά κατά πολύ το εισόδημα που μπορεί να παράγετε όλοι μαζί δουλεύοντας σαν τα σκυλιά 40 χρόνια, με αποτέλεσμα, να σας δανείζουν όλο και μεγαλύτερα ποσά, κυρίως για να μην μας την κάνετε σκαστή στο εξωτερικό. Να μεγαλώνει η εξάρτησή σας. Να υποθηκεύσετε το μέλλον σας αλλά και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Και φυσικά, αυτό το χρέος δεν προέκυψε από μόνο του. Οφείλεται στο έλλειμμα (μα τι μαλακίες γράφουν εδώ; Αυτό, ο μπαμπάς θα έλεγε ότι είναι τατολογία, εεεε, ταυτολογία, – κάπως έτσι). Σε ένα έλλειμμα, που ακολούθησε ξέφρενη πορεία τα χρόνια πριν από το 2009. Τότε, που ο φίλος μου ο χοντρός και ένας αλογομούρης, σας πήραν τα σώβρακα και τα έδωσαν στις Τράπεζες. Το 2009, ξεπέρασε το 15% του εισοδήματος της χώρας, δηλαδή πάνω από 36 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα μόλις χρόνο. Βλέπετε, ο φίλος μου ο χοντρός, είχε καλές προθέσεις αλλά ήταν τεμπέλης και έτσι είχε χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με μένα! Ένα έλλειμμα, που οφείλεται σε κακοδιαχείριση (κάποιος ξέχασε να κρατάει διπλά βιβλία), σπατάλη σε χαλασμένα υποβρύχια και δακρυγόνα, πελατειακή πολιτική σε τράπεζες και δωρεές σε εκκλησίες και έτσι, με αυταπάρνηση ξεπεράσαμε κάθε έννοια άχρηστης διοίκησης.

Απόδειξη, η πορεία των εσόδων και δαπανών του κράτους. Με τα αποθεματικά του δημοσίου να ληστεύονται και τα έσοδα επίσης να ληστεύονται! Με τις δαπάνες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. της Εκκλησίας και της Siemens να αυξάνονται από 68 δις ευρώ το 2004, στα 112 δις το 2009, χωρίς να υπολογίζουμε καν τους τoκογλύφους.

Αποτέλεσμα, ένα καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας  σας. Να μην θέλει να ζήσει πια στην Ελλάδα κανείς.  Σταμάτησαν να βλέπουν τις δυνατότητες της ηλιθιότητας που σας δέρνει και μας ψηφίζετε. Σταμάτησαν να εμπιστεύονται τα χρήματά σας σε μας. Δεν μας ήθελε πια κανείς για κλεπταποδόχους.

Βέβαια, τα ελλείμματα και  το χρέος, δεν είναι παρά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης και πολύπλευρης κρίσης, που προέκυψε από: (σημ. μεταφραστή: ακολουθεί πολιτική ανάλυση η οποία στα ελληνικά μεταφράζεται με τα στοιχεία όιξηφδγ/λσα/λμ ΄λ,.δφκ…. μάτια γουρλωμένα… δίκαιες θυσίες – ισότητα – φέρετρα από καφάσι για όλους – λκσφδω΄λκασω /λ, μαγικές στύσεις, ουγκα – ουγκα μπουμ!)

Πέρυσι την άνοιξη, εξασφαλίσαμε το δάνειο των 110 δις ευρώ. Προσπαθώντας όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ να σας θυσιάσουμε όλους μαζί. Χωρίς αυτό, δεν θα ήμασταν  σήμερα εδώ να σας λέμε ό,τι μας κατέβει. Φέτος  τον Μάρτιο, πετύχαμε την επιμήκυνση αποπληρωμής αυτών των 110 δις ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου, που σημαίνει ότι θα δώσετε περισσότερα σε βάθος χρόνου και, στη συνέχεια, τον Ιούλιο, πετύχαμε, αφού σας τσακίσαμε στο ξύλο όλο τον Ιούνιο, να καθαρίσουμε τις σκηνές από το Σύνταγμα.

Αποφάσεις ιστορικές, καταρχήν για την Ελλάδα, αλλά και για  την ίδια την Ευρώπη, που έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την επιβεβαίωση της θεωρίας ότι οι καπιταλιστές καταβροχθίζουν ό,τι κινείται και ότι εσείς, που τους ψηφίζετε είστε το κρέας στη μηχανή του κιμά. Αποφάσεις, με τις οποίες εξασφαλίσαμε:
• Την κάλυψη ενός μικρού μέρους των τραπεζικών αναγκών της χώρας και της Ε.Ε. έως το 2020, αντί για το 2014.
• Τεράστια μείωση των υποχρεώσεών μας τα επόμενα χρόνια, με την επιμήκυνση της δουλοπαροικίας σας σε 30 χρόνια, αντί για 5.
• Επιτόκιο δανεισμού σταθερά κάτω από το 5% κατά μέσον όρο, που σημαίνει ότι είμαστε μπουμπούνες στην αριθμητική γιατί νομίζαμε ότι το 5% είναι μικρότερο του 1%. Αλλά δεν φταίμε εμείς. Δεν ήρθαν ακόμα τα βιβλία στο σχολείο. Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού δημοσίου χρέους σε ονομαστικές τιμές, ύψους 12% του ΑΕΠ, δηλαδή 26,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανυπολόγιστη αύξηση του μη καθαρού δημοσίου χρέους προς τους ιδιώτες αυτούς.
• Δυνατότητα επαναγοράς χρέους μέσω του μηχανισμού, με φτηνότερες τιμές, ώστε να χρωστάτε μέχρι το τέλος της Ιστορίας.

Αποφάσεις μουναδικές  στην ιστορία της Ευρώπης. Αυτή την απάτη, δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση. Γιατί  αν μείνει στη μέση, θα πάμε χαμένοι, εγώ και οι φίλοι μου. Δεν θα πάμε. Και εμείς, αυτή τη συμφωνία, είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να την προασπίσουμε με κάθε τρόπο, όπως είδατε την 28η και 29η Ιουνίου.

Πρώτη μας προτεραιότητα, να πεθάνετε άμεσα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στην ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, θα ανταποκριθούμε προχωρώντας με απόλυτη αυταπάρνηση και οι αστυνομία θα πυροβολεί αδιακρίτως.

Και αν φέτος η θνησιμότητα είναι αισθητά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των διεθνών Οργανισμών, πάνω στις οποίες βασίστηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, παρά ταύτα, η Ελλάδα θα πετύχει τους δημογραφικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.
• Γιατί μόνον έτσι θα πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες.
• Μόνον έτσι προστατεύουμε την πάρτη μας και το μέλλον των παιδιών μας, τους κόπους και τις θυσίες που έκαναν οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια για να γουστάρουμε εμείς.
• Μόνον έτσι σας τα σπάμε.
• Μόνον έτσι έχουμε δυνατότητα να ζήσουμε εμείς καλά και εσείς να πάτε να γαμηθείτε.

Και θέλω να είμαι σαφής: όποτε κάνατε εκτρώσεις ή πισωγυρίσματα, σας γυρίσαμε και από μπροστά. Στο σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εξαθλίωσή σας κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή σημαίνει εγκυμοσύνη και πολλά έξοδα (τι εννοεί άραγε εδώ ο αδερφός μου – λες να μου κάνει πλάκα;)

Η Ελλάδα θα τιμήσει τις  δεσμεύσεις μας. Και δεν θα αφήσουμε καμμιά γελάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα, που υπάρχουν στην Ινδία.

Η συγκυρία, ξέρω, είναι  πολύ δύσκολη για όλους εκτός κι αν είστε μέσα στην αίθουσα αυτή τούτη τη στιγμή. Ξέρω καλά τι σημαίνει για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Συμπιέζονται, επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, η ύφεση  δημιουργεί και απόγνωση και ανεργία. Ο λαός μας δοκιμάζεται. Γουστάρω!

Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι που δουλεύετε σκληρά, που πληρώνετε φόρους, που σέβεστε τους κανόνες, θα πεθάνετε! Οι μαλακίες πληρώνονται. Η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει όσο κι αν δουλέψετε. Μαχόμαστε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο ώστε να είμαστε σίγουροι.

Η συζήτηση για την  ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι αφηρημένη, αλλά ούτε κι συγκεκριμένη. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, έχει προϋποθέσεις. Αλλά δεν τις ξέρουμε εμείς οι νεοφιλελεύθεροι. Ίσως πρέπει να πίνετε περισσότερο γάλα.

Ποιος θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη τώρα που έχουμε διασφαλίσει την πρόσβαση των τραπεζών σε διεθνή κεφάλαια; Κανείς. Γιατί, αν και καπιταλιστές, ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε: ούτε ανάπτυξη. Προτιμάμε να παράγουμε χρήμα και αέρα κοπανιστό. Και όλοι ρωτούν με αγωνία. Και να η απάντηση:
• Το 2010 πετύχαμε τη μείωση του ελλείμματος από τα 36,6 δις στα 24 δις, αλλά μη με ρωτάτε ούτε για τα νούμερα ούτε γιατί παίρνω νέα μέτρα.
• Τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην Ευρωζώνη. Γιατί οι υπόλοιπες χώρες αδιαφορούν για το έλλειμμά τους παρόλο που συγκριτικά είναι μεγαλύτερο. Μόνο εμείς είμαστε πιστοί στον Μονεταρισμό.
• Το πετύχαμε περισσότερο με τη μείωση των δαπανών απ’ ό,τι με την αύξηση των φόρων. Ένα εκατομμύριο άνεργοι και έπεται συνέχεια.
• 10 δις ευρώ μειώθηκαν οι πρωτογενείς δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα του κράτους. Διαλύσαμε το ΕΣΥ, το ΙΚΑ, τα Πανεπιστήμια, τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Και αυτό έγινε κυρίως με περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή αντί να ζείτε με 700 ευρώ το μήνα, τώρα θα πεθάνετε δίνοντάς μας μόνο 500 ευρώ το μήνα!

Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει… (σημ. μεταφραστή: ακολουθούν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, για λόγους συντομίας αναφέρουμε το τελικό αποτέλεσμα =0)

Η αλήθεια είναι ότι  η οικονομία μας ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού  συστήματος.Σήμερα είναι αιχμάλωτη ενός πολιτοδίαιτου μαγειρικού συστήματος. Τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συμφέροντα θα νέμονται πλέον, αποκλειστικά, τον κρατικό κορβανά.

Ενάντια σε σας παλεύουμε. Εκεί βεβαίως, έχουμε και συνεχείς αντιστάσεις. Και εκεί χρειαζόμαστε τον ΜΑΤατζή, να δώσει τη μάχη μαζί μας. Και σ΄ αυτό τον αγώνα, θα είμαστε ασυμβίβαστοι. Σπάμε κεφάλια, απελευθερώνουμε χημικά όπλα και αξιοποιούμε τα κατασταλτικά μας πλεονεκτήματα, τον δικό μας μπάτσο.

Οι δυναμικές αποκρατικοποιήσεις θα δημιουργήσουν μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις! Οι αποκρατικοποιήσεις δεν  αποτελούν απλώς ένα τρόπο για να εξαφανίσουμε κάθε κατάκτηση του Κοινωνικού Κράτους. Αποτελούν βασικό αντιαναπτυξιακό εργαλείο για ποσοτικές θέσεις ανεργίας, που δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε το κράτος να χρηματοδοτεί τις ανάγκες ταφής, αλλά και εκταφής σας, και αυτό θέλω να το τονίσω!

Κάνουμε δεξιά στροφή παντού, αξιοποιώντας τα μειονεκτήματά σας, γιατί παραγωγική Ελλάδα για εμάς σημαίνει να κάνουμε τουρισμό με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό (μα τι εννοεί εδώ ο συντάκτης; Έξω είναι οι Ηρακλειδείς…Τέλος πάντων). Μπορούμε; Ασφαλώς μπορούμε. Συνεχίζοντας με πάθος τη συλλογική δουλεία, εμβαθύνοντας δηλαδή τη συνεργασία Αφέντη και Σκλάβου.
• Μαζί ανοίξαμε, όσοι είμαστε σήμερα εδώ μέσα, νέες αγορές στην Ρωσία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Σερβία,  και μαζί τις αναπτύσσουμε. Τώρα, στοχεύουμε να στείλουμε όλους τους έλληνες στην Κίνα και την Ινδία. Εκεί θα πουλάτε χαρτομάντιλα, θα δουλεύετε σε μπουρδέλα και θα πλένετε τζάμια. Θέλουμε να φέρουμε νέο κοινό από τις ΗΠΑ. Μου έχουν λείψει άλλωστε.
• Μαζί αναδεικνύουμε και δημιουργούμε νέα τουριστικά προϊόντα, που μέχρι σήμερα ήταν ανύπαρκτα στη χώρα μας. Βρείτε μου εσείς μία παραλία της προκοπής στην οποία να έχει ο κάθε λαϊκούρας ελεύθερη πρόσβαση
• Αναβαθμίζουμε μαζί τη σχέση ποιότητας – τιμής. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζουμε μόνο την τιμή.
• Απλουστεύουμε τη διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι έρχονται εδώ δεν ξεμυτάνε από τα resorts.
• Αλλά εσείς πρέπει να δουλέψετε, για να διασφαλίσουμε ότι ο τουριστικός κλάδος, που σήμερα μαστίζεται από ξένους ανασφάλιστους, γαμώ την μαυρίλα τους, θα γίνει πρότυπο δημιουργίας νέων δουλείας για Έλληνες και Ελληνίδες (αυτή η παράγραφος είναι του Άδωνη, το αισθάνομαι).
• Και μαζί να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη της τρομοκρατικής κατοικίας, όρος με τον οποίο θ’ αποκαλούνται  εφ’ εξής οι φυλακές, θα γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Ένα δωμάτιο για 100 κατάδικους!

Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στρέμματα καμένου δάσους.
• Κάθε Περιφέρεια, συλλογικά, διαμορφώνει τη δική της αγροτική ταυτότητα, με το καλάθι των προϊόντων της. Κάτι σαν το e-bay!
• Βάζουμε στόχο την ανατροφή του αρνητικού υποζυγίου.

Καταργούμε τους υγιείς συνεταιρισμούς, για να γίνουν πραγματικές ανώνυμες εταιρείες.
• Δημιουργική Ελλάδα σημαίνει να αξιοποιούμε ανενεργούς πόρους, όπως είναι οι ενεργειακοί μας  πόροι. Μπορούμε; Σαφώς. Παρόλο που είμαστε η πιο αποβιομηχανοποιημένη χώρα της Ε.Ε. Ξέρω εγώ!
• Στην πράσινη ενέργεια σήμερα έχουμε δώσει εγκρίσεις για επενδύσεις, που μόλις υλοποιηθούν, στο σύνολό τους, θα ξεπερνούν σε ενεργειακή ισχύ τον εθνικό στόχο που έχουμε θέσει για το 2020. Πάρτε για παράδειγμα την Κερατέα
• Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κρόνο και νότια του αστερισμού της Ανδρομέδας  και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα.
• Προχωρήσαμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Είναι πλούτος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αξιοποιείται για το δικό μας συμφέρον.  Τα λεφτά σου ή την ΔΕΗ σου.

Συνεχίζουμε σε αυτό τον δρόμο:
• Με το σχέδιο «Ήλιος», κάνουμε την Ελλάδα πρωτοπόρα παραγωγό ηλιακής ενέργειας, που θα εξαχθεί στη Βόρεια Ευρώπη. Ήδη, ενδιαφέρεται η Γερμανία να μας κατασκευάσει διαστημόπλοια που θα την μαζεύουν και θα την φέρνουν στα Ν. Λιόσια.
• Προχωράμε σύντομα και με τα πρώτα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Δένουμε τους άνεργους, τους πετάμε στην θάλασσα και τους λέμε: «ΦΥΣΑ»
• Με αποκρατικοποιήσεις στη ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ, παίρνουμε νέα κεφάλια.

Δημιουργική Ελλάδα σημαίνει το περιβάλλον και ο πολιτισμός μας  να γίνουν αναπτυξιακά πλεονεκτήματα. Μπορούμε; Το αποδεικνύουμε κάθε μέρα που περνά, ότι δεν μας ενδιαφέρει καν η γνώμη σας.
• Έχουμε ολοκληρώσει – για πρώτη φορά – στη χώρα την κατάρτιση των πρώτων δασικών χαρτών. Άσχετο αν δεν έχουν μείνει δάση.
• Οι προστατευόμενες περιοχές, για πρώτη φορά, έχουν χαρτογραφηθεί – το ίδιο αυτονόητο με τα δάση.
• Επιταχύνουμε με κάθε μέσο το Κτηματολόγιο γιατί σας παίρνουμε ένα σωρό λεφτά.
•Έχουμε δρομολογήσει μεγάλες, ποιοτικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα. Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Απόδειξη η αύξηση καρκίνων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ψυχιατρικών ασθενειών και αυτοκτονιών.

Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει επιτέλους ένα κράτος που δεν στηρίζει την πρωτοβουλία του πολίτη και τον αδύναμο. Μπορούμε;  Ασφαλώς, αυτή είναι η ιστορική μας πρόκληση. Αλλαγές που θέλουν χρόνο και γίνονται τώρα.
• Με τον Καλλικράτη. Η αποκέντρωση μέσα από την υπερσυγκέντρωση!
• Με την εφαρμογή του ΑΣΕΠ παντού, παρά την κατάργηση του Δημοσίου.
• Με την ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, με τη «Διαύγεια» κι ας μην έχετε ρεύμα και σύνδεση internet.
• Με τους πρώτους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, ειδικά στην υγεία, που το κόστος προμηθειών έφτασε να μειώνεται στο ένα έκτο του παλιού κόστους. Στο ένα έκτο! Σε ένα διαγωνισμό, από 1.200.000 ευρώ που περιμέναμε να είναι το κόστος, κατέβηκε στα 200.000 ευρώ. Χα! 1.000.000 ευρώ λιγότερα στο ΕΣΥ. Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς κτίρια. Νοσοκομεία Φανταστικά.
• Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τεράστια εξοικονόμηση για το κράτος που άρχισε να την εφαρμόζει χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως υποδομή. Ο ασφαλισμένος αγοράζει τα φάρμακα μόνος του ή πεθαίνει!
• Πετύχαμε ήδη δραστικές περικοπές στη δαπάνη φαρμάκων, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές των φαρμάκων. Βγάλαμε χιλιάδες από τη λίστα και καθιερώσαμε την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας σε φάρμακα που για να έχουν ίδια αποτελέσματα με τα brand name πρέπει να συνταγογραφηθούν σε τριπλάσια ποσότητα! Αποτέλεσμα: κανείς δεν γράφει φάρμακα ή κανείς δεν γίνεται καλά.

Και συνεχίζουμε με μεγάλες  τομές, ώστε πλέον το κράτος να προσφέρει  σωστές υπηρεσίες στον πολίτη: Με συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας Δημόσιος Υπάλληλος: Εγώ

Για εμάς, βασική προϋπόθεση της σημερινής σύγχρονης αναπτυξιακής πορείας μας, είναι ένα αποτελεσματικό κράτος πορνείας για τον πολίτη.
• Γι’ αυτό, προχωρήσαμε ήδη σε σημαντικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Για ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο, ενταγμένο επιτέλους στις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που απελευθερώνει τους νέους από διλήμματα. Κανείς πια δεν θέλει να σπουδάσει στην Ελλάδα.
• Εξασφαλίσαμε τις συντάξεις των επομένων γενεών, με ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. 100 ευρώ σύνταξη το μήνα. Και όποιος είναι τόσο γερό κόκαλο, ε, έχουμε και την Αστυνομία.
• Θέσαμε σε εφαρμογή προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας. Γι’ αυτό έχουμε την υψηλότερη μεταπολεμικά.

Σε αυτή την δύσκολη  περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, οφείλουμε  να πετύχουμε έναν σαφή στόχο κοινωνικής αλληλεγγύης. Βασικός μου στόχος σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο:
• Να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα. Αυτό σημαίνει: η Ανεργία στο 40% και η οικογένεια θα την βγάζει με 700 – 800 ευρώ το μήνα!
• Γι΄ αυτό και αλλάζουμε ριζικά το σύστημα κατάρτισης ανέργων και δίνουμε δυνατότητα στον άνεργο και στον κάθε πολίτη να επιλέξει τον θάνατο ή την αυτοκτονία
• Θα διατεθούν πάνω από 3,5 δις ευρώ για νέους ανέργους, άτομα με αναπηρία και γυναίκες για δεύτερη ευκαιρία. Τόσα πρέπει να ξοδέψουμε για να τους δημιουργήσουμε.
• Και βέβαια, προχωράμε σε ένα νέο πλαίσιο για τον χρήστη ναρκωτικών – ένα επίσης ευαίσθητο ζήτημα Θέλουμε να τον θεραπεύουμε και όχι να τον ποινικοποιούμε και να τον φυλακίζουμε. Αδειάζουμε τις φυλακές από αυτούς και βάζουμε όλους τους υπόλοιπους μέσα. Και άσε τους έξω να «την ακούνε». Ναρκωτικά υπάρχουν!

Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πολίτη: Καθιερώνουμε πια για πρώτη φορά ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη τη χώρα, μέσα από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Κατάργηση όλων των υγειονομικών ταμείων, απίστευτες ουρές και γραφειοκρατία, πλαφόν στα φάρμακα και κατάργηση χρηματοδότησης για μια σειρά κλινικών εξετάσεων, νοσηλίων με παράλληλη κατάργηση Νοσοκομείων και συγχωνεύσεις μονάδων και κέντρων υγείας, απολύσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όποιον πάρει ο χάρος.

Κυρίες και κύριοι, όλα τα παραπάνω παραδείγματα, αλλά και στόχοι, λίγη σημασία θα έχουν, αν δεν καταπολεμήσουμε άμεσα  την ανομία και αν δεν χτίσουμε ένα κράτος Καταστολής και Ταξικής Δικαιοσύνης.

Η εξουσία μου σ’ αυτή την χώρα εξαρτάται άμεσα από τη δυνατότητα να απονέμεται άμεσα η δικαιοσύνη, να μην υπάρχει αρνησιδικία. Όποιος κουνηθεί, στην φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες. Φτιάχνω και νέο τρομονόμο. Για τις αστικές διαφορές, όποιος έχει λεφτά, ας πάει σε δικηγόρο  και στα δικαστήρια. Όποιος δεν έχει, να τα χάσει όλα και να δουλέψει περισσότερο.

Νέοι φόροι για όλους, αλλά κυρίως έμμεση φορολογία ώστε να πεθάνουν οι λιγούρηδες. Και όποιος δεν πληρώσει, θα διαπομπεύεται για την αδυναμία του να επιτύχει στην ζωή ετούτη!

Πράγματα, θα μου πείτε, αυτονόητα. Ναι, αλλά όχι για τη χώρα μας, μέχρι πρόσφατα. Για όλα αυτά, δεν είχε γίνει τίποτα στο παρελθόν. Να που επιτέλους γίνεται και αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των πολιτών που θέλουν να πεθάνουν για να γλιτώσουν αυτό το μαρτύριο.

Μακάρι να αισθανθούν την ανάγκη προσφοράς και οι σύγχρονοι  έχοντες και κατέχοντες. Δεν θα το κάνουν βέβαια, αλλά να πούμε και κανένα καλαμπούρι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα δώσουμε  μάχες. Είμαστε εναντίον όχι κοινωνικών ομάδων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Αλλάζουμε το δίκαιο έτσι ώστε να μην γλιτώνει κανείς αν δεν είναι δικός μας. Αλλάζουμε το Σύνταγμα. Καταργούμε κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος, περιορισμούς για φόρους και ποινικούς νόμους. Αλλάζουμε το εκλογικό σύστημα. Ελέγχουμε απόλυτα ποιος θα εκλέγεται πια. Δεν αρκούν όμως αυτά. Η Δημοκρατία μας, για  να προχωρήσει, χρειάζεται μια νέα  θέσμιση. Αρκεί να μην είναι φαντασιακή…. (αυτό μου φάνηκε το πιο δύσκολο) κι ας είναι ότι να’ ναι.

Ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια. Ό,τι κι αν πάω να κάνω όλοι αντιδρούν. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Είμαι όμως αποφασισμένος  να συγκρουστώ μέχρι τέλους. Δεν θα μείνει κανείς. Κυρίες και κύριοι, το 2009 δεσμεύτηκα για την αλλαγή, την ανατροπή:
• Δεσμεύτηκα να στηρίξω την προσπάθεια του Έλληνα να δημιουργεί.
• Δεσμεύτηκα να σταθώ απέναντι σε κάθε αδικία.
• Δεσμεύτηκα να δημιουργήσω την Ελλάδα που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί.

Απλώς, δεν σας είπα τί εννοούσα και είσαστε αφελείς που δεν αναρωτηθήκατε. Και είπα πως θα κάνω το πρώτο βήμα. Το έκανα και συνεχίζω και στα επόμενα βήματα. Η αποκαθήλωση της λογικής, η επανάσταση του Ανόητου, καθημερινά, είναι τα όπλα μας για να χτίσουμε μια διαφορετική και καλύτερη πατρίδα για όλους όσους δεν θα μένουν εδώ.

Κοιτάω εδώ, στην αίθουσα, και βλέπω γύρω μου ανθρώπους  της γενιάς μου. Λογικό, αφού εδώ μέσα είμαστε όλοι μια παρέα. Ξέρω ότι πολλοί νέοι μας θέλουν να φύγουν, αναζητώντας  μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τους καταλαβαίνω. Το ίδιο θα έκανα στη θέση τους, αλλά δεν είμαι. (Πάντως, αν χρειαστεί έχω τον τρόπο μου να φύγω).Μην φύγετε όμως! Ποιος θα τραβήξει το κουπί στην γαλέρα;

Γι’ αυτό, ζητώ να δώσουμε όλοι το παρόν. Όλοι όσοι πιστεύουμε στη δύναμη της πατρίδας και στις ικανότητές μας. Εγώ, ο Κώστας, ο Γιώργος, η Ντόρα και ο Κουβέλης! Ζητώ από τις τράπεζες να σεβασθούν τη στήριξη που τους έχει δώσει μέχρι τώρα το κράτος και ο λαός, με τη μορφή εγγυήσεων και να κάνουν μερικούς μήνες ακόμα υπομονή μέχρι να τα πάρουν όλα.

Απόφασή μου είναι, όποια  Τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από  κοινές μετοχές, ώστε το κέρδος της  διάσωσής της να πάει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα και στον Έλληνα φορολογούμενο (σημ. μεταφραστή: παραδόξως, αυτή η παράγραφος ήταν γραμμένη στα νέα ελληνικά).

Ζήτω οι επιχειρηματίες της χώρας!
Ζητώ απ’ όλους τους εργαζόμενους της χώρας να δουλεύουν, να πληρώνουν, να μην απεργούν και τους διαβεβαιώνω ότι θα πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα.

Ξέρω ότι  τα πολιτικά κόμματα θα σταθούν υπεύθυνα απέναντι σ’ αυτή την αγωνία μου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν κάνω εγώ έκκληση. Έκκληση κάνουν οι Τράπεζες. Έκκληση να δουλέψετε μαζί, ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές. Έλληνα, αναδείξου ο φτωχότερος και ο πιο ανόητος όλων και κέρδισε τη συμπάθειά μας! (σημ. μεταφραστή: οι επόμενες παράγραφοι μεταφράζονται από μία λέξη: Κξθηγδφεω΄λσδφωλ/κσφω)

Έχω πει εδώ και  καιρό: εγώ δεν είμαι εδώ για  τη θέση ή την εκλογή μου. Είμαι  εδώ για να σας φέρω στην απόλυτη απελπισία. Αν παραμείνετε τόσο αφασικοί, θα τα καταφέρω!
Σας ευχαριστώ.»


Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-8uW

Αναρτήθηκε στις: 14/09/2011