Η αστυνομία εισέβαλε στη Βίλλα Αμαλίας

villa

Για μία ακόμη φορά, το Κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάνοντας αιφνίδιες εφόδους σε κατειλλημμένους-αυτοοργανωμένους χώρους. H Βίλλα Αμαλίας στεγάζεται στο κτίριο των οδών Αχαρνών και Χέϋδεν εδώ και 22 χρόνια. Μέσα σ’ αυτούς τους χώρους έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ( συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές κα) και έχει βρει στέγη ο αντιεμπορευματικός πολιτισμός που αντιτίθεται την κουλτούρα της αγοραπωλησίας και του κέρδους, της εξουσίας και της ιδιοκτησίας. Είναι ξεκάθαρο πια, μετά από τόσες επιθέσεις που δέχεται καθημερινά ο αντιεξουσιαστικός/αναρχικός χώρος, πως οι αντικοινωνικές δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού αυταρχισμού στοχεύουν στην κινηματική σιωπή, στον περιορισμό της δημόσιας συζήτησης στην ατζέντα που καθορίζεται αποκλειστικά από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους ναζιστικούς λαγούς τους, η απαγόρευση κάθε αυτοοργανωμένης δράσης που ξεκινά από τα κάτω και έξω από κομματικά μαντριά.

Συμφωνα με δημοσιεύσεις στο athens.indymedia προσήχθησαν 8 σύντροφοι-ισσες από το χώρο της κατάληψης, και γίνεται έρευνα στο κτίριο από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής. Ήδη, 200 αλληλέγγυοι βρίσκονται απέναντι από την κατάληψη στην οδό Αχαρνών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Βίλλα Αμαλίας και στους συντρόφους-ισσες που αγωνίζονται μέσα από τον ελεύθερο αυτό χώρο.

ΥΓ: Κατανοουμε τη χαρά των πιστών υπηρετών του συστήματος εξουσιας,καθώς παρατηρουμε πως τα φασιστολογια, όπως και τα συστημικα ειδησεογραφικα sites ταυτιζονται για μια ακομη φορα συκοφαντωντας, και θριαμβολογώντας για τις κατασταλτικες “επιτυχιες” του Κρατους. Υποσχόμαστε πως η χαρά των εχθρών της κοινωνίας, δεν θα κρατήσει για πάντα…

Αναρτήθηκε στις: 20/12/2012