Διήμερη Πανελλαδική απεργία – Ενημερώσεις (1η ημέρα)

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και αύριο όλοι οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα. Παρακάτω, ενημερώσεις και εξελίξεις από τις κινητοποιήσεις της πρώτης ημέρας (19-10)

Αθήνα

9.30: Από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από τη Βουλη. Η βασ. Σοφίας είναι κλειστή ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής. (Alter Thess)

10:45 10 διμοιρίες από τις 6:30πμ έχουν κλείσει την Β. Σοφίας. 20 διμοιρίες στην Ακαδημίας! 10 διμοιρίες από επαρχία για ενίσχυση. Κλειστές παραμένουν με κλούβες η Β. Σοφίας και το Κολωνάκι.

11:00: Στο Σύνταγμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή κομμάτι των  διαδηλωτών του ΠΑΜΕ ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών παραμένει στην Ομόνοια. Έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πεδίον του Άρεως ενώ έχει ξεκινήσει και η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων στο Μουσείο. (Alter Thess)

11:15 Η πορεία βρίσκεται στην Καισαριανή, περίπου 100 άτομα.

11:41 Από πλάνα από τηλεοπτικό κανάλι η πλατεία είναι γεμάτη και ο κόσμος φωνάζει συνθήματα

11:45: Όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατευθύνονται τώρα από την Ομόνοια στο Σύνταγμα. Ήδη όλη η πλατεία μπροστά στη Βουλή, όπως και οι γύρω δρόμοι είναι ασφυκτικά γεμάτη, ενώ έρχεται διαρκώς κόσμος από Ερμού, Σταδίου, Φιλελλήνων. Η πορεία προδιαγράφεται ως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. (Alter Thess)

12:00: Η συγκέντρωση της Αθήνας είναι συγκλονιστική σε μαζικότητα και παλμό. Ατέλειωτο ποτάμι κόσμου στην Πατησίων, που είναι γεμάτη από την Πανεπιστημίου μέχρι το Πεδίο του Άρεως. Ξεχωριστό τόνο δίνουν τα ογκώδη μπλοκ της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Στην 3ης Σεπτεμβρίου, που είναι επίσης ασφυκτικά γεμάτη, βρίσκονται εργαζόμενοι από το Υπουργείο εργασίας, το ΙΚΑ κ.α.

Εξαιρετικά μαζική και η συγκέντρωση του ΚΚΕ από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ δυνάμεις του έχουν μαζευτεί και στο Σύνταγμα (Εδώ Πολυτεχνείο)

12:18 Ομάδα νεαρών πριν περίπου1 ώρα επιτέθηκε με πέτρες κ ξύλα εναντίον 2 πληρωμάτων ΔΙΑΣ στην Καισαριανή.1 αστυνομικός τραυματίας

12:45: Έχουν γεμίσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Στη Σταδίου είναι το διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ενώ στη Πανεπιστημίου είναι η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. (Alter Thess)

13:00: Γεμάτοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας. Γεμάτες από διαδηλωτές είναι η οδοί Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι και την Ομόνοια καιι η Σταδίου, Πανεπιστημίου. (Alter Thess)

13:20: Λόγω της πυκνότητας του κόσμου, στην πράξη δεν υπάρχουν πορείες, αλλά μια τεράστια κινούμενη συγκέντρωση γύρω από το Σύνταγμα. Η πλατεία είναι γεμάτη, όπως και οι γύρω δρόμοι. Τα μπλόκα συνεχίζουν επί της Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, φτάνουν στην Ομόνοια και εκτείνονται ως την Πατησίων. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν διακριτικές. Πριν από λίγα σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ δυνάμεων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών μπροστά από τη Βουλή. Διαδηλωτές που έχουν ζήσει τις μεγάλες πορείες των προηγούμενων δεκαετιών, συγκρίνουν τη σημερινή κινητοποίηση με τις πρώτες διαδηλώσεις μετά την πτώση της Χούντας. (Alter Thess)

13:39 Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ στη συμβολή Χαλκοκονδύλη-Καποδιστρίου χωρίς εμφανή λόγο.

13:45: Αρκετά μπλοκ σωματείων φτάνουν στο Σύνταγμα και προσπαθούν να ρήξουν το μεταλλικό φράχτη που φυλάει τη Βουλή. Ειδικά η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά. Σε άλλο σημείο ομάδα με κράνη και παλούκια συνεπλάκη με το μπλοκ της εκπαίδευσης που προσπάθησε να τους αποτρέψει. Εργαζόμενοι από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς κατέληξαν τραυματισμέοι. Ο κόσμος σε όλη την πορεία προσπαθεί να απομονώσει τέτοιες ομάδες και είναι προετοιμασμένος για ενδεχόμενη προβοκάτσια και για επίθεση της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές συρρέουν στο Σύνταγμα από Σταδίου και Πανεπιστημίου. (Εδώ Πολυτεχνείο)

13:50 Επίθεση διαδηλωτών στο υπουργείο της οδού Ζαλοκώστα (Αντιπροεδρία), σπασμένα τζάμια. Συγκεντρωμένοι ιδ. ΤΑΧΙ κ από Βύρωνα

14:09 Αρκετός κόσμος πριν από ένα τέταρτο περίπου προσπέρασε την κλοιό του ΠΑΜΕ (ο οποίος εκτείνεται από Λουλουδάδικα ως Αγγλικανική εκκλησία περίπου) και έσπασε τον μικρό φράχτη που είχαν βάλλει εκεί οι μπάτσοι και  έριξαν μπουκαλάκια με νέρο και πλαστικά ποτηράκια από καφέ στα ματ τα οποία απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης. Τώρα ΜΑΤ διώχνουν τον κόσμο από ακαδημίας και τον ωθεί προς τα κάτω…

14:27 Μάχες στην Ακαδημίας με οδοφράγματα στο ύψος της ΕΣΗΕΑ

14:40 Φεύγουν τα ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή. Το πλήθος έχει καταλάβει τον Άγνωστο Στρατιώτη

14:30: Στο Σύνταγμα εισέρχεται το τεράστιο σε βροντερό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Η πορεία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων συνεχίζει την διαδρομή προς το Σύνταγμα, ενώ πολυπληθή είναι και τα μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το ΠΑΜΕ έχει αποχωρήσει και οι διαδηλωτές βρίσκονται σε όλα τα σημεία μπροστά από τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη. Σε διάφορα σημεία γίνονται μικρές συμπλοκές. Ωστόσο η αστυνομία δείχνει να προετοιμάζεται. (Εδώ Πολυτεχνείο)

14:52 Βόμβες μολότοφ και πολλές πέτρες στην αριστερή είσοδο της Βουλής

15:17 Καίγεται τώρα το φυλάκιο στον ‘Άγνωστο Στρατιώτη

15:28 Συνεχίζονται οι μάχες με τους αστυνομικούς στην Ακαδημίας. Τα ΜΑΤ απαντούν με ρίψη χημικών. Στην Πανεπιστημίου πολύς κόσμος που αποτελούν μια τεράστια μάζα ανθρώπων που κατεβαίνουν και ενώνονται με όσους ανεβαίνουν από τη Σταδίου που είναι επίσης γεμάτη.

15:32 Έγινε επίθεση της αστυνομίας στην Ακαδημίας. Το φλεγόμενο οδόφραγμα στην Ομήρου παραμένει και ενισχύεται από κόσμο.

15:38 Επέμβαση της αστυνομίας μεταξύ Ακαδημίας και Βουκουρεστίου

15:58 Επίθεση των ΜΑΤ αυτήν την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος απομακρύνεται.

16:00: Η εικόνα την τελευταία ώρα παραμένει σχετικά ίδια. Η συντριπτική πλειονότητα των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέβηκαν στο δρόμο παραμένει στο Σύνταγμα και σε όλους τους δρόμους μπροστά από τη Βουλή χωρίς να πτοείται από τα δακρυγόνα και τις κρότου λάμψης. Στην Αμαλίας, η αστυνομία προσπαθεί κατα καιρούς να διαλύσει τους συγκεντρωμένους οι οποίοι μάχονται για να διατηρήσουν τη θέση τους. Μέχρι στιγμής συνολικό σχέδιο εκκένωσης δεν έχει επιχειρηθεί και λόγω της αποφασιστικότητας του λαού. Υπάρχουν τραυματίες που περιθάλπτονται  απο την ομάδα ιατρικής βοήθειας. (Εδώ Πολυτεχνείο)

16:06 Αστυνομικός με τηλεβόα καλούσε τον κόσμο «να διαλυθεί ήσυχα»

16:21 Πριν 10 λεπτά μάχη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ στην Βουκουρεστίου. Δακρυγόνα στη Σταδίου.

16:39:  Στην Β. Αμαλίας βρίσκεται ένα μέγάλο κομμάτι της διαδήλωσης ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκόψει την πρόσβαση στο δρόμο προς την Ομόνοια μπροστά από τη Βουλή. (Alter Thess)

16.45: Δακρυγόνα έπεσαν αυτή τη στιγμή στη Βασ. Αμαλίας όπου είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές. (Alter Thess)

17:10 Ο κόσμος έχει αρχίσει να συρρέει ξανά μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σποραδικές συγκρούσεις μεμονωμένων ατόμων με την αστυνομία η οποία αποδοκιμάζεται από το πλήθος.

17:34 Μονάδες των ΔΙΑΣ καταφτάνουν στο Σύνταγμα για ενίσχυση της καταστολής

17:42 Σαρωτική επιχείρηση «σκούπα» των ΜΑΤ έδιωξε τον κόσμο στη Φιλελλήνων. Άγριο κυνηγητό στο Σύνταγμα εναντίον των διαδηλωτών

18:04 Στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Συγγρού γίνονται συλλήψεις. Περίπου 10 προσαγωγές.

18:10 Υπάρχουν πολλοί τραυματίες διαδηλωτές στα νοσοκομεία, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός. Επίσης υπάρχουν 13 προσαγωγές, και γύρω στις 18 τραυματισμοί μπάτσων

18:45: Μετά από 2μιση ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχουν αποχωρήσει.  Οι δυνάμεις των ΜΑΤ υλοποίησαν ένα σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου μπροστά από η Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, για το οποίο μάλιστα προείδοποίησαν από ντουντουκες. Αρκετός κόσμος έχει παραμείνει σε γύρω δρόμους ενώ συχνά ομάδες διαδηλωτών επιδιώκουν να επαναπροσεγγίσουν την οδό Αμαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας έχουν τραυματιστεί 15 αστυνομικοί. Αρκετοί τραυματίες ωστόσο υπάρχουν και από τη μεριά του κινήματος, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται στο ιατρείο στο Σύνταγμα. Επεισόδια λαμβάνουν χώρα στα Εξάρχεια γύρω από την πλατεία. (Εδώ Πολυτεχνείο)

[portfolio_slideshow thumbs=true showtitles=false]


Θεσσαλονίκη

10:36: Το συντονιστικό μαθητών ΣΑΣΘ που πρόσκειται στο ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή πορεία στη Τσιμισκή, προς το άγαλμα Βενιζέλου όπου είναι η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ. (Alter Thess)

10.45: Στην Εγνατία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που ξεκίνησε από τη πλατεία Χημείου και κατευθύνεται προς το Αγ. Βενιζέλου προκειμένου να ενωθεί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. (Alter Thess)

11:00 Ξεκινάει αυτή τη στιγμή η πορεία της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων που είχε συγκέντρωση στην Καμάρα και κατευθύνεται προς τη συγκέντρωση στο ΕΚΘ. Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών συμμετέχει στη πορεία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αγγίζει τους 2500 διαδηλωτές. Κατοπινές, ακριβότερες εκτιμήσεις αναφέρουν πάνω από 5-6.000 διαδηλωτές, ενώ όσο η πορεία πλησιάζει το Εργατικό Κέντρο πυκνώνει διαρκώς. (Alter Thess)

11:36: Πολύ μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΕΚΘ- ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, αφού γεμάτοι είναι οι δρόμοι γύρω από το κτίριο, γεμάτη είναι η Ολύμπου και η Αγίου Δημητρίου στο ύψος του Εργατικού κέντρου ενώ γεμάτός είναι και ο δρόμος που περνάει μπροστά από το ΕΚΘ. (Alter Thess)

11.53: Η πορεία από το ΕΚΘ έχει ξεκινήσει και η κεφαλή κατεβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιασωνίδου προκειμένου να χωρέσει ο όγκος των διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από το Εργατικό κέντρο. Μεταξύ άλλων στη πορεία συμμετέχουν μπλοκ των ΕΚΘ, πρωτοβάθμια σωματεία, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΕΝΙΘ, σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σωματείο ΕΥΑΘ, Αγανακτισμένοι Λ. Πύργου, Συλλ. εργαζ. ΥΜΑΘ, ΕΛΜΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, Νεολαία ΣΥΝ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ μ-λ. (Alter Thess)

12.13: Η κεντρική πορεία (Καμάρα, ΕΚΘ κα) συνεχίζει να απλώνεται, χωρίς να έχουν ακόμα καθοριστεί τα όριά της. Η κεφαλή της έχει στρίψει από Ιασωνίδου Εγνατία, ενώ η ουρά βρίσκεται ακόμα κάτω από το Εργατικό Κέντρο.

12.25: Δεκάδες χιλιάδες, κυριολεκτικά, εργαζόμενοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή η πορεία του ΠΑΜΕ περνά από την Εγνατία. Στη συμβολή με Ιασωνίσου αναμένει η πορεία από Καμάρα – ΕΚΘ, για να προχωρήσει μετά το ΠΑΜΕ. Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή έχει στρίψει από την Εθνική Αμύνης στην Τσιμισκή, ενώ η ουρά βρίσκεται στη διασταύρωση Εγνατίας και Ιασωνίδου. Ακόμα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις, αλλά η συμμετοχή υπερβαίνει κατά πολύ τις 10.000. Εκτός από τους εργαζόμενους των σωματείων του ΠΑΜΕ, σημαντική συμμετοχή έχουν φοιτητές του ΜΑΣ καθώς και μαθητές. (Alter Thess)

Η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ περιμένει στη συμβολή Ιασωνίδου και Εγνατίας. Ο κόσμος απλώνεται από εκεί και σε όλο το μήκος της Ιασωνίδου, της Αγίου Δημητρίου μέχρι το Εργατικό Κέντρο, όπου παραμένουν ακόμα αρκετοί διαδηλωτές που δεν έχουν χώρο να ξεκινήσουν. Οι εκτιμήσεις μιλάνε για 30.000. Στην κεφαλή βρίσκονται περίπου 2000 εργαζόμενοι των ΟΤΑ. (Alter Thess)

12.30: Στρίβει τώρα η πορεία ΕΚΘ – Καμάρας (Πρωτοβάθμια) από την Εγνατία, πίσω από την πορεία του ΠΑΜΕ, σχηματίζοντας -στην πράξη- μια ενιαία πορεία 30-40.000 διαδηλωτών. Προπορεύεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ακολουθεί ένα μπλοκ της διοίκησης του ΕΚΘ και εργαζόμενοι των ΟΑΣΘ και στη συνέχεια βρίσκεται το κεντρικό πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στα μπλοκ του Εργ. Κέντρου και της Καμάρας προσθέτουμε τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Μακεδονίας Θράκης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ενώ ξεχωρίζει το μπλοκ των απογραφέων που διεκδικούν την πληρωμή τους. (Alter Thess)

12.50: Η κεφαλή της πορείας Πρωτοβάθμιων (Καμάρα) και ΕΚΘ βρίσκεται τώρα στην Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, η ουρά στρίβει στην Ιασωνίδου. Η πορεία του ΠΑΜΕ συνεχίζει επί της Τσιμισκή. (Alter Thess)

12.55: Η κεφαλή της πορείας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) βρίσκεται στη Διαγώνιο (Τσιμισκή), η ουρά Ιασωνίδου πάνω από το ύψος της Φιλίππου. Εκτιμήσεις δημοσιογράφων μιλάνε για 50.000 διαδηλωτές, στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών. Θυμίζουμε ότι, μάλλον, η μόνη μεγαλύτερη ήταν η αντιπολεμική της 15ης Φλεβάρη του 2003. (Alter Thess)

13.10: Κεφαλή στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή, ενώ τα τελευταία μπλοκ έχουν μόλις στρίψει από την Ιασωνίδου στην Εγνατία. Στην Εγνατία, κοντά στην “Αγιορίτικη Εστία”, διμοιρία των ΜΑΤ αναγκάστηκε να υποχωρήσει, μετά από επίθεση που δέχτηκε από διαδηλωτές. Νωρίτερα, άλλοι διαδηλωτές είχαν σταματήσει επιθέσεις σε καταστήματα. Σε άλλο σημείο, διαδηλωτές απομάκρυναν από το εσωτερικό της πορείας ομάδα ανδρών της ασφάλειας με πολιτικά. (Alter Thess)

13.25: Η κεφαλή περνά την Πλ. Αριστοτέλους, ενώ τα τελευταία μπλόκα στρίβουν από την Εθν. Αμύνης στην Τσιμισκή. Μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε μεγάλα καταστήματα της Τσιμισκή, ενώ άλλοι διαδηλωτές αντιδράσαν. (Alter Thess)

13.35: Μεγάλες εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών. Ένα μπλοκ 100 περίπου διαδηλωτών επί της Τσιμισκή έχει κάνει επιθέσεις, μικρής κλίμακας, σε προσόψεις καταστημάτων, τραπεζών και στο κτήριο του Επιμελητηρίου και βάζει φωτιά σε σωρούς σκουπιδιών. Άλλοι διαδηλωτές, μαζί με την περιφρούρηση της πορείας, προσπαθούν να τους σταματήσουν, ακόμα και να σβήσουν τις φωτιές. Πριν από λίγο, πιαστήκανε ακόμα και στα χέρια. (Alter Thess)

13.45: Ο κύριος όγκος της πορείας ανεβαίνει -ανάποδα- την Ιώνος Δραγούμη, ενώ η μικρή ομάδα των διαδηλωτών, παρά τις αντιδράσεις συνεχίζει τις επιθέσεις σε τραπεζικά καταστήματα. (Alter Thess)

13.52: Το πρώτο μπλοκ της πορείας, αυτό των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, φτάνει αυτή τη στιγμή στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Πιο πίσω, στο ύψος του Συντριβανίου επί της Αντιγονιδών είναι τα μπλόκα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων, ενώ η ουρά της πορείας μόλις τώρα στρίβουν στην Ίωνος Δραγούμη, για να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο (Δραγούμη, Αντιγονιδών, Γ.Γ. Μακ. Θράκης). (Alter Thess)

13.57: Επίθεση της Αστυνομίας πριν από λίγα λεπτά, με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, στη διασταύρωση Δραγούμη και Ερμού. Μηχανές της Αστυνομίας ακολουθούν πια καταπόδας την πορεία, επί της Δραγούμη. (Alter Thess)

14.51: Η ένταση μεταφέρθηκε ξανά προς την κεντρική πόρτα της Γ. Γραμματείας. Στο χώρο παραμένουν συντεταγμένα μπλόκα εργαζομένων και φοιτητών, που συνεχίζουν τον αποκλεισμό – περικύκλωση. Άλλα κομμάτια των διαδηλωτών υποχώρησαν, επί της Αγίου Δημητρίου προς την άλλη πλευρά (δυτικά), με μέτωπο πάντα προς το Υπουργείο. (Alter Thess)

14.58: Επιβεβαιώνεται βίαιη επίθεση της Αστυνομίας στο Εργατικό Κέντρο. Οι αστυνομικοί σπάσανε την είσοδο, ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένα τραυματίες και προσαγωγές. Δύο ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη στο χώρο. Για λίγα λεπτά έγινε προσπάθεια να εκκενωθεί ο χώρος μπροστά από το πρ. Υπουργείο. Λίγο μετά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν ξανά τον χώρο. Μεγάλα μπλόκα διαδηλωτών παραμένουν και στο χώρο του Αγ. Βενιζέλου (Alter Thess)

15:18 3 προσαγωγές συνολικά , η τελευταία στο ΕΚΘ επίσης έχει μεταφερθεί νεαρή διαδηλώτρια σε λιπόθυμη κατάσταση, με ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο.

15:50 Το κομμάτι της πορείας που διασπάστηκε στην Αγ. Δημητρίου έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ, υποχώρησε προς την Ιασωνίδου αλλά κατάφερε να φτάσει συντεταγμένα και παρά το κυνηγητό των ματάδων μέχρι τα πανεπιστήμια. Φωτιές σε κάδους πολλά δακρυγόνα.

18:55: Ξεκινάει αυτή τη στιγμή η πορεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζομένων στους ΟΤΑ από το Αγ. Βενιζέλου. Γύρω σττους 700 διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς τη πλατεία Λ .Πύργου. Πολύ μαζικό είναι το πρώτο μπλοκ της πορείας αυτό των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενώ αυξημένη είναι και η παρουσία των εκπαιδευτικών. (Alter Thess)

19.33: Στη πλατεία Λ. Πύργου έφτασε η συγκέντρωση που ξεκινήσε από το Αγ. Βενιζέλου. Στη πλατεία Λ. Πύργου βρίσκονται ήδη από το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι. Αναμένεται να ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρλομους της πόλης. (Alter Thess)

20.00: Στην Τσιμισκή στο ύψος της Ναυαρίνου βρίσκεται η πορεία που ξεκίνησε από τη πλατεία Λ. Πύργου. Πάνω από 1500 διαδηλωτές συμμετέχουν στη πορεία αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας. (Alter Thess)

20.20: Τις 3500 ξεπερνούν πλέον οι διαδηλωτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ όσο συνεχίζεται η πορεία ο αριθμός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. (Alter Thess)

21:00: Στο Αγ. Βενιζέλου κατέληξε η πορεία ενώ ένα μικρό κομμάτι Αγανακτισμένων επέστρεψε στη πλατεία Λ. Πυργου. (Alter Thess)


Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-8Xv

Αναρτήθηκε στις: 19/10/2011