Δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων

Πάνω από 700.000 κόσμος (υπολογίζεται) ότι κατέκλυσε χθες την πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της διήμερης απεργίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, θα αναμεταδίδουμε συνεχώς τις τελευταίες εξελίξεις…

Αθήνα

10:30: Μαζική πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα μέσα από το Κολωνάκι. Πρόκειται για μια από τις προσυγκεντρώσεις που είχε καλέσει το ΚΚΕ, ενώ άλλες έχουν ξεκινήσει από Καλλιμάρμαρο, Σίνα … Ο κοσμος συνεχίζει να κατεβαίνει και αυξάνεται (Εδώ Πολυτεχνείο)

10.35: Στο σύνταγμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ. (Alter Thess)

11:00: Ολόκληρη η Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή είναι ασυκτικά γεμάτη από κόσμο. Και έρχονται και άλλοι… (Εδώ Πολυτεχνείο)

11.18: Γεμάτη είναι η Βασ. Αμαλίας στο Σύνταγμα από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Ξεκίνησε και η προσυγκέντρωση συλλόγων και σωματείων μπροστά στο υπ. Οικονομικών. (Alter Thess)

11.56: Το πανό της πρωτοβουλίας έχει φτάσει στην πόρτα του Υπουργείου, από την πάνω πλευρά. Οι διαδηλωτές έχουν έτσι περικυκλώσει το μισό υπουργείο. Τα δύο μέρη (ΠΑΜΕ και Πρωτοβουλία – ΕΚΘ) έχουν από 1500-2000 διαδηλωτές. (Alter Thess)

12:05 Μαζική η συμμετοχή στο Σύνταγμα. Η ροή συνεχίζεται…

12.29: Ασφυκτικά γεμάτοι είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια ενώ κόσμος και προσυγκεντρώσεις υπάρχουν και στις οδούς Ακαδημίας, Φιλελλήνων, Ερμού Περικλέους, Πατησίων, Ακαδημίας, Ομήρου. (Alter Thess)

13.45: Συνεχίζουν να βρίσκονται τα μέλη και η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα ενώ ασφυκτικα γεμάτοι είναι όλοι οι δρόμοι μπροστά από τη Βουλή. (Alter Thess)

14:15 Μπροστά από τη Βουλή (λεωφ. Αμαλίας) το ΠΑΜΕ, με έντονη περιφρούρηση που εμποδίζει την πρόσβαση προς τον Άγνωστο Στρατιώτη από κανέναν άλλον. Ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν εκεί έως και την ψήφιση (κατ’ άρθρο) του πολυνομοσχεδίου.

14:44 Συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και μελών του ΠΑΜΕ! Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν τραυματιστεί από μολότοφ!

15:11 Συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Ομάδα από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ αντεπιτέθηκε αιφνιδιαστικά

15:21 Σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ. Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος

15:25 Από την Καραγιώργη Σερβίας βγαίνουν διμοιρίες των ΜΑΤ και κάνουν ρίψη χημικών

15:52 Κόσμος παραμένει ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος. Σχετική ηρεμία επικρατεί. Αρκετοί τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες!

16:14 Η πλατεία ξαναγεμίζει. Ένας σοβαρά τραυματίας που έπεσε απο τα κάγκελα στην πλατεία από πανικό

16:24 Ομάδες του ΠΑΜΕ παρέδωσαν 2 ανήλικους σέρνοντας τους τα από τα μαλλιά στους αστυνομικούς και δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες ότι «συμμετείχαν στο μπλακ μπλοκ»

16:55 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στην πλατεία Συντάγματος και κυνηγάνε κόσμο

17:02 Διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν εκ νέου τη βουλή από την πλευρά της Πανεπιστημίου και διμοιρίες μαζί με ομάδες του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν στον κόσμο. Επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ την ίδια στιγμή στη Φιλελλήνων. Γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ σε Σταδίου – Πανεπιστημίου.

17:06 Χημικά και προτού λάμψη Ερμού και νίκης στο Σύνταγμα. Ο κόσμος δεν φεύγει και ανασυντασεται για να ξανά αανεβει στην πλατεία.

17:16 To ΠΑΜΕ εγκαταλείπει την πλατεία Συντάγματος. Χημικά εναντίον πολιτών στην Ερμού

17:45 Ένας νεκρός συνδικαλιστής στο νοσοκομείο που είχε τραυματιστεί από πέτρα (μη διασταυρωμένη πληροφορία)

17:55  – Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο άτυχος άντρας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χημικά που εισέπνευσε επιβάρυναν την κατάστασή του. Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν (απο ΤVXS).

19:18 – Συγκρούσεις αυτή την ώρα επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

20:38 Mαζική προσαγωγή περίπου 30 ατόμων και κατεύθυνση προς ΓΑΔΑ


Θεσσαλονίκη

10.15: Οι διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στη Καμάρα και στο Αγ. Βενιζέλου. (Alter Thess)

11:00: Ξεκινούν αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές που βρίσκονται στη Καμάρα. (Alter Thess)

11.10: Το ΠΑΜΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γ. Γ Μακεδονίας Θράκης. (Alter Thess)

12.00: Γεμάτοι είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα από πλήθος διαδηλωτών, εργαζομένων, μπλοκ σωματείων. (Alter Thess)

12:05 Η πορεία από Καμάρα έφτασε στο Υπουργείο και εκεί το ΠΑΜΕ έχει κλείσει το δρόμο προς την είσοδο. Η πορεία προσπαθεί να πάει από τον επάνω δρόμο για να φτάσει στην πόρτα. (Alter Thess)

12.27: Στο υπουργείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ και της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων φωνάζοντας δυνατά συνθήματα. (Alter Thess)

12.38: Ραγδαία αυξάνεται ο κόσμος στη συγκέντρωση στη Γ.Γ Μακεδονίας – Θράκης με τους διαδηλωτές να ξεπερνούν τους 5000 ενώ συνεχώς ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξάνεται. (Alter Thess)

13.13: Οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τους 10.000 διαδηλωτές ενώ όσο περνάει η ώρα ο αριθμός αυξάνεται. (Alter Thess)

13:15 Το σωματείο σερβιτόρων μαγείρων έχει αποκλείσει καφετερίες στην Καρόλου ντηλ με Προξένου Κορομηλά γωνία

13.40: Αποχωρεί αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ από τη Γ.Γ Μακεδονίας Θράκης ενώ ένα κομμάτι διαδηλωτών που συμμετείχε στη συγκέντρωση του παραμένει στο σημείο με τους διαδηλωτές του ΕΚΘ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. (Alter Thess)

14:47 Τελείωσε κατά τις 1:30 ο απεργειακός αποκλεισμός από τις 10:00 της πιάτσας Πρ.Κορομηλά κ Κ.Ντηλ από το ΣΣΜ-Θεσσαλονίκης και αλληλέγγυους με μίνι πορεία προς την Αγίας Σοφίας, μέσα από δρομάκια γεμάτα μαγαζιά. Υπάρχει κάλεσμα για συντροφική απεργιακή κουζίνα στις 4, στο Στέκη στην Μόδη.

15:25 Κόσμος παραμένει έξω από το υπουργείο αλλά όχι πάρα πολλοί. Πριν από λίγο ξεκίνησε κομμάτι του κόσμου με πορεία από το Υπουργείο προς το δημαρχείο συκεών, το μόνο μη κατελειμένο δημαρχείο, που στέλνει φύλλα πορείας στους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Υπάρχει και συγκέντρωση απεργών στο αμαξοστάσιο συκεών όπου υπάρχει κίνδυνος επέμβασης τη αστυνομίας.


Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-8YH

Αναρτήθηκε στις: 20/10/2011