Γενική Απεργία 1ης Δεκεμβρίου 2011 – Ενημερώσεις

Στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της χώρας, εν όψη της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για την πρώτη τους δυναμική κινητοποίηση στα μέτρα λιτότητας της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου. Εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν, της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, των δημοσίων νοσοκομείων, του ΟΑΣΘ, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρακάτω ενημερώσεις ανά ώρα…

Η 24ωρη απεργία των ΜΜΕ ολοκληρώθηκε στις 6.00 ενώ δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00.

11.00-12.00: «Στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση. Προσυγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα νωρίτερα σε διάφορα σημεία» (tvxs) Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και Πατησίων. Στη Θεσσαλονίκη, κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στη συγκέντρωση του Εριστικού Κέντρου και στην προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων σωματείων στη Καμάρα.

12:00-13:00 Στη Θεσσαλονίκη, επίθεση δέχτηκαν δύο άνδρες της ομάδας Ζ στο Συντριβάνι. Πυρπολήθηκε η μια εκ των δύο μηχανών. Γύρω στις 12.40 κόπηκε η πορεία στη Θεσσαλονίκη με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τους Συλλόγους Φοιτητών και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαχωρίζονται από τη πορεία και να στρίβουν μετά την Ιασωνίδου αριστερά στην Εγνατία και να κατευθύνονται προς το Συντριβάνι όπως μεταδίδει το Alter Thess. Η πορεία με τα μπλοκ του ΕΚΘ, των σωματείων και του ΣΥΡΙΖΑ  συνέχισε δεξιά στην Εγνατία με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης προς το πρώην Υπ. Μακεδονίας- Θράκης. Στην Αθήνα, η πορεία του ΠΑΜΕ έληξε στο Σύνταγμα. Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως κατευθύνθηκε στη Σταδίου όπου και συνεχίζει…

13.00-14:00: Τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και μέλη Σωματείων κατέληξαν συμβολικά στη ΔΕΗ στην Αγ. Δημητρίου (Θεσσαλονίκη) για να δηλώσουν την αντίθεση τους στα χαράτσια. Σην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

14:00-15:00: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις και στις δύο μεγαλουπόλεις. Οι δρόμοι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, ενώ και οι σταθμοί του μετρό στο κέντρο ανοίγουν σταδιακά.

Σύντομο URL: http://wp.me/pyR3u-9jc

Αναρτήθηκε στις: 01/12/2011